притисни ентер »

Завршувањето на грчко-македонскиот гасовод ќе ја елиминира зависноста од Русија, посочи Агелер
Завршувањето на грчко-македонскиот гасовод ќе ја елиминира зависноста од Русија, посочи Агелер

Завршувањето на грчко-македонскиот гасовод ќе ја елиминира зависноста од Русија, посочи Агелер

Фото: Принтскрин Завршувањето на грчко-македонскиот гасовод ќе ги елиминира зависноста од Русија, како и заканите за одредени прекини во снабдувањето со природен гас, нагласи денеска американската амбасадорка Анџела Агелер, обраќајќи се на седмото издание на Македонскиот енергетски форум. Агелер во своето обраќање посочи дека „енергетската сигурност

Агелер го пофали Мицкоски на енергетскиот форум: Вашето присуство дава многу важна порака за навигација на енергетскиот пејзаж

Агелер го пофали Мицкоски на енергетскиот форум: Вашето присуство дава многу важна порака за навигација на енергетскиот пејзаж

Енергетската сигурност и зелената енергија се два суштински приоритета што треба да ги надминат партиските политики, рече денес амбасадорката на САД во Македонија, Ангела Агелер, во обраќањето на седмиот Македонски енергетски форум. Таа нагласи дека енергетската сигурност и зелената енергија како приоритети се од витално значење и за земјата и за регионот

Агелер: Да се заврши Грчко-македонскиот гасовод за независност од Русија

Агелер: Да се заврши Грчко-македонскиот гасовод за независност од Русија

Eнергетската сигурност и зелената енергија се двата приоритета кои треба да ги надминат партиските политики смета американската амбасадорка во земјава Ангела Агелер која оваа порака ја испрати од 7. Македонски енергетски форум (МЕФ). Таа оцени дека земјава треба да го заврши грчко-македонскиот гасовод кој ќе ги елиминира, како што рече, зависноста

Агелер: Државата треба да го заврши грчко-македонскиот гасовод за да ја елиминира зависноста од Русија

Агелер: Државата треба да го заврши грчко-македонскиот гасовод за да ја елиминира зависноста од Русија

Енергетската сигурност и зелената енергија се двата приоритета кои ќе треба да ги надминат партиските политики, порача денеска американската амбасадорка во земјава Анџела Агелер. Обраќајќи се на 7. Македонски енергетски форум (МЕФ) што се одржува во Скопје, Агелер истакна дека Македонија во голема мера закрепна од неодржливото енергетско опкружување,

Агелер: Северна Македонија да го заврши грчко-македонскиот гасовод кој ќе ја елиминира зависноста од Русија

Агелер: Северна Македонија да го заврши грчко-македонскиот гасовод кој ќе ја елиминира зависноста од Русија

Обраќајќи се на 7. Македонски енергетски форум (МЕФ) што се одржува денес во Скопје, Агелер истакна дека земјава во голема мера закрепна од неодржливото енергетско опкружување, но допрва претстојат вистински предизвици. Според неа, земјава треба да го заврши грчко-македонскиот гасовод кој ќе ги елиминира, како што рече, зависноста од Русија и заканите

Енергетската ефикасност ќе биде приоритет на идната Влада, истакна Мицкоски

Енергетската ефикасност ќе биде приоритет на идната Влада, истакна Мицкоски

Фото: Принтскрин Можеби сме мали, но сме многу важни во овој дел од светот не само од аспект на струјата и прекуграничните трансакции. Треба да се земе предвид реалноста и да не се потцени овој мал, кревок пазар, порача денеска мандатарот Христијан Мицкоски од 7. Македонски енергетски форум (МЕФ). Мицкоски напомена дека енергетската ефикасност ќе биде

Енергетската сигурност и зелената енергија се двата приоритетa кои ќе треба да ги надминат партиските политики, порача Агелер

Енергетската сигурност и зелената енергија се двата приоритетa кои ќе треба да ги надминат партиските политики, порача Агелер

Северна Македонија во голема мера закрепна од неодржливото енергетско опкружување, но допрва претстојат вистински предизвици, порача амбасадорката на САД, Анџела Агелер, на Македонскиот енергетски форум (МЕФ) што се одржува во Скопје. Според неа, енергетската сигурност и зелената енергија се двата приоритетa кои ќе треба да ги надминат партиските политики