притисни ентер »

Симовски: Надмината е бројката од 600.000 попишани, само денес се над 100.000
Симовски: Надмината е бројката од 600.000 попишани, само денес се над 100.000

Симовски: Надмината е бројката од 600.000 попишани, само денес се над 100.000

Повеќе од 600.000 граѓани се попишани заклучно со денешниот ден. Задоволен сум, но не ме прави комфорен и нема да бидам комфорен и нема да бидам се до последниот ден од пописот, вели директорот на Државниот завод за статистика, Апостол Симовски. Според него, само денеска се попишани се над 100.000 граѓани. -Со ова темпо пописот ќе се забрза и очекувам

Симовски: Очекувам помал податок од последниот попис од 2002 година

Симовски: Очекувам помал податок од последниот попис од 2002 година

Ниту една политичка партија не вршела притисок врз Државниот завод за статистика околу тоа како да се спроведе пописот, тврди директорот на заводот, Апостол Симовски за Телевизијата 24. – И власта и опозицијата дадоа поддршка на овој процес и тоа е добро. Таа политичка порака да се поддржи овој процес е апсолутно коректна. Она што професионално го

Симовски за тв 24: Никаков политички субјект не вршеше притисок врз нас како да се спроведе пописот

Симовски за тв 24: Никаков политички субјект не вршеше притисок врз нас како да се спроведе пописот

Директорот на Државниот завод за статистика Апостол Симовски во емисијата 24 анализа истакна дека овој попис се спрведува со комбиниран метод, а не со традиционалниот од 2011 и сите претходни пописи. - Комбинираниот метод ви дава можност истовремено да спроведувате податоци на терен, но и користите податоци од бази во држаните институции. - рече Симовски

Пописот тече нормално – Симовски: Оние кои одбиваат да се попишат, ги убедуваме

Пописот тече нормално – Симовски: Оние кои одбиваат да се попишат, ги убедуваме

И покрај тоа што на самиот старт имаше неколкудневни проблеми и прекини во процесот на попишувањето, првиот човек на Статистика Апостол Симовски вели дека пописот се одвива во најдобар ред и без никакви застои. Но што со оние граѓани што одбиваат да се попишат, Симовски вели се трудиме да ги убедиме, без да има казни. „Таму каде што имаме првично одбивање,

Некои ги одбиваат попишувачите, ама не е многу често, вели Симовски

Некои ги одбиваат попишувачите, ама не е многу често, вели Симовски

Директорот на Заводот за статистика Апостол Симовски признава дека има случаи кога попишувачите се одбивани, но смета дека се незаначителни, поради што нема да има ниту санкции за тие граѓани. Ќе одат на варијанта да рразговараат и да ги убедат да соработуваат. Ова и негативната кампања против попишувањето, според Симовски се единствените проблеми

Симовски е задоволен од пописот, Левица тврди дека има масовен бојкот

Симовски е задоволен од пописот, Левица тврди дека има масовен бојкот

Embedded video for Симовски е задоволен од пописот, Левица тврди дека има масовен бојкот На 10 дена од стартот на пописот, бројката на попишани граѓани надмина половина милион. Директорот на државниот завод за статистика уверува дека статистичката операција на терен се спроведува без застои и проблеми, доказ за тоа се вчерашните 93 илјади попишани

Попишани над половина милион граѓани, мала е бројката на оние коишто одбиле

Попишани над половина милион граѓани, мала е бројката на оние коишто одбиле

Досега се попишани над половина милион граѓани, 158.519 домаќинства и 212.464 станови. Само вчера биле попишани околу 93.000 лица. ПРЕСЕК НА ПОПИШАНИ ЗАКЛУЧНО СО ВЧЕРА ДО 20 ЧАСОТ: 512.457 ЛИЦА 158.519 ДОМАЌИНСТВА 212.464 СТАНОВИ За Симовски неодамнешните технички застои нема да бидат пречка статистичката операција да заврши во предвидениот рок.  Вели,

Симовски: Граѓаните не наседнуваат на негативната кампања за пописот, одбивањата се незначителни

Симовски: Граѓаните не наседнуваат на негативната кампања за пописот, одбивањата се незначителни

54 Споделувања Share Tweet „Пописот на населението, домаќинствата и становите во 2021 година се одвива со посакуваниот интензитет, нормално без никакви застои и без никакви проблеми. Одбивањата се незначителни и сѐ уште не применуваме никакви санкции, туку најпрво се разговара и се надеваме дека ќе успееме овие луѓе да ги убедиме да се попишат“, изјави

Во работен ден попишани над 93 илјади лица, тоа се прекрасни податоци – вели Симовски

Во работен ден попишани над 93 илјади лица, тоа се прекрасни податоци – вели Симовски

68 Споделувања Share Tweet „Заклучно со вчера до 20 часот попишани се 512.457 лица, 158.519 домаќинства и 212.464 станови. Масовниот одѕив покажува за свесноста и одговорноста на секој од нас да придонесе за собирањето податоци, важни за креирање на заедничката иднина. Владата очекува пописот да продолжи со предвидената динамика и сите активности успешно

Симовски: Одбивањата се незначителни, негативна кампања има, но граѓаните не наседнуваат

Симовски: Одбивањата се незначителни, негативна кампања има, но граѓаните не наседнуваат

Пописот на населението, домаќинствата и становите во 2021 година се одвива со посакуваниот интензитет, нормално без никакви застои и без никакви проблеми. Одбивањата се незначителни и се уште не применуваме никакви санкции, туку најпрво се разговара и се надеваме дека ќе успееме овие луѓе да ги убедиме да се попишат, изјави денеска директорот на Државниот