притисни ентер »

Мајка Тереза сè уште е “заробена“ во зелениот парк
Мајка Тереза сè уште е “заробена“ во зелениот парк

Мајка Тереза сè уште е “заробена“ во зелениот парк

Сè уште нема пристап до спомен-обележјето на куќата на Мајка Тереза на плоштадот „Македонија“. Градоначалникот на Град Скопје, Петре Шилегов пред три дена експресно најави дека ќе им излезе во пресрет на барањата на здруженијата за заштита на ликот и делото на светицата да имаат непречен поплочен пристап до спомен-плочата која остана заробена во зелениот

„ТЕЛЕНОВЕЛАТА“ СО ПЛОЧАТА НА ПЛОШТАД ПРОДОЛЖУВА, отстранети плочките кои беа поставени вчера, ќе се постават други

„ТЕЛЕНОВЕЛАТА“ СО ПЛОЧАТА НА ПЛОШТАД ПРОДОЛЖУВА, отстранети плочките кои беа поставени вчера, ќе се постават други

Продолжува „теленовелата“ околу спомен плочата на Мајка Тереза на скопскиот плоштад. Првин немаше пат кој води до неа, но по бројните реакции, вчера беа поставени неколку плочки за „колку да се каже“ дека има пристап до плочата. Но, денеска плочките беа отстранети. Првиот човек на Град Скопје, Петре Шилегов, вели дека ќе бидат поставени нови. Директорот

„ТЕЛЕНОВЕЛАТА“ СО ПЛОЧАТА НА ПЛОШТАД ПРОДОЛЖУВА, отстранети плочките кои беа поставени вчера, ќе се постават други

„ТЕЛЕНОВЕЛАТА“ СО ПЛОЧАТА НА ПЛОШТАД ПРОДОЛЖУВА, отстранети плочките кои беа поставени вчера, ќе се постават други

Продолжува „теленовелата“ околу спомен плочата на Мајка Тереза на скопскиот плоштад. Првин немаше пат кој води до неа, но по бројните реакции, вчера беа поставени неколку плочки за „колку да се каже“ дека има пристап до плочата. Но, денеска плочките беа отстранети. Првиот човек на Град Скопје, Петре Шилегов, вели дека ќе бидат поставени нови. Директорот

Шилегов најави соодветен пристап до спомен-плочата на Мајка Тереза

Шилегов најави соодветен пристап до спомен-плочата на Мајка Тереза

Соодветен поплочен пристап ќе направиме до спомен – обележјето на Мајка Тереза, најави денеска скопскиот градоначалник Петре Шилегов. Неговата изјава доаѓа по бројни иронични реакции во јавноста откако вчера на зелената површина пред обележјето прво беа поставени неколку плочки кои претставуваа импровизирана патека. Овие плочки потоа преку ноќ беа

Продолжува „теленовелата“ со плочата – отстранети плочките кои беа поставени вчера, ќе се постават други

Продолжува „теленовелата“ со плочата – отстранети плочките кои беа поставени вчера, ќе се постават други

Продолжува „теленовелата“ околу спомен плочата на Мајка Тереза на скопскиот плоштад. Првин немаше пат кој води до неа, но по бројните реакции, вчера беа поставени неколку плочки за „колку да се каже“ дека има пристап до плочата. Но, денеска плочките беа отстранети. Првиот човек на Град Скопје, Петре Шилегов, вели дека ќе бидат поставени нови. Директорот

Шилегов: Ќе се направи соодветен поплочен пристап до спомен-плочата на Мајка Тереза

Шилегов: Ќе се направи соодветен поплочен пристап до спомен-плочата на Мајка Тереза

Ќе направиме соодветен пристап до спомен обележјето на Мајка Тереза во текот на денешниот ден, и со тоа ќе излеземе во пресрет и на барањета на Здруженијата за заштита на ликот и делото на Мајка Тереза да имаат непречен поплочен пристап до спомен обележјето, истакна денеска градоначалникот на Град Скопје, Петре Шилегов. Прашан за плочките кои беа поставени

Шилегов: Ќе се направи соодветен поплочен пристап до спомен-плочата на Мајка Тереза

Шилегов: Ќе се направи соодветен поплочен пристап до спомен-плочата на Мајка Тереза

Ќе направиме соодветен пристап до спомен обележјето на Мајка Тереза во текот на денешниот ден, и со тоа ќе излеземе во пресрет и на барањета на Здруженијата за заштита на ликот и делото на Мајка Тереза да имаат непречен поплочен пристап до спомен обележјето, истакна денеска градоначалникот на Град Скопје, Петре Шилегов. Прашан за плочките кои беа поставени

Шилегов: Ќе се направи соодветен поплочен пристап до спомен-плочата на Мајка Тереза

Шилегов: Ќе се направи соодветен поплочен пристап до спомен-плочата на Мајка Тереза

Скопје, 20 мај 2020 (МИА) – Ќе направиме соодветен пристап до спомен обележјето на Мајка Тереза во текот на денешниот ден, и со тоа ќе излеземе во пресрет и на барањета на Здруженијата за заштита на ликот и делото на Мајка Тереза да имаат непречен поплочен пристап до спомен обележјето, истакна денеска градоначалникот на Град Скопје, Петре Шилегов.

Шилегов: На „Цветан Димов“ полицијата треба да воведе ред

Шилегов: На „Цветан Димов“ полицијата треба да воведе ред

Градоначалникот на Град Скопје, Петре Шилегов запрашан што се случува со булеварот „Цветан Димов“ и ќе се преземе ли нешто за возачите кои паркираат автомобили каде не е дозволен, одговори дека Министерството за внатрешни работи треба да почне со патролите на сообраќајната полиција, а недозволеното или екстремното непочитување на сообраќајните процеси

Ќе се направи соодветен поплочен пристап до спомен-плочата на Мајка Тереза, потврди Шилегов

Ќе се направи соодветен поплочен пристап до спомен-плочата на Мајка Тереза, потврди Шилегов

Ќе направиме соодветен пристап до спомен обележјето на Мајка Тереза во текот на денешниот ден, и со тоа ќе излеземе во пресрет и на барањета на Здруженијата за заштита на ликот и делото на Мајка Тереза да имаат непречен поплочен пристап до спомен обележјето, истакна денеска градоначалникот на Град Скопје, Петре Шилегов. Прашан за плочките кои беа поставени