притисни ентер »

Мексико и САД се фаворити на Голд Купот
Мексико и САД се фаворити на Голд Купот

Мексико и САД се фаворити на Голд Купот

Од 15-ти јуни до 7-ми јули Соединетите држави, Јамајка и Хаити ќе бидат домаќини на 15-то издание на Голд Купто, фудбалското првенство на Северна и Централна Америка и Карибите. Натпреарувањето на членките на CONCACAF зоната се одржува од 1963 година, а според сегашната формула и назив се организира од 1991 година. Во Групата А играат Мексико, Канада,