притисни ентер »

Ќулавкова: ГОЦЕ Е ДЕЛ ОД ХИМНАТА, А ХИМНАТА Е СИМБОЛ НА ДРЖАВНОСТА!
Ќулавкова: ГОЦЕ Е ДЕЛ ОД ХИМНАТА, А ХИМНАТА Е СИМБОЛ НА ДРЖАВНОСТА!

Ќулавкова: ГОЦЕ Е ДЕЛ ОД ХИМНАТА, А ХИМНАТА Е СИМБОЛ НА ДРЖАВНОСТА!

Академик Катица Ќулавкова на социјалните мрежи го искажа мислењето околу актуелното прашање за преговорите со Бугарија за револуционерот Гоце Делчев и неговата вистинска националност, по изјавите на неколку бугарски функционери. Кога ја релативизирате важноста на Гоце Делчев, вие заправо ја повредувате ХИМНАТА на македонската држава, оти Гоце е дел

Ќулавкова: Гоце е дел од химната, а химната е симбол на државноста – ја омаловажувате сопствената држава

Ќулавкова: Гоце е дел од химната, а химната е симбол на државноста – ја омаловажувате сопствената држава

Македонската поетеса и академик, Катица Ќулавкова излезе со свој став околу целокупната ситуација за револузионерот Гоце Делчев и неговата вистинска националност, по изјавите на неколку бугарски функционери. „Кога ја релативизирате важноста на Гоце Делчев, вие заправо ја повредувате ХИМНАТА на македонската држава, оти Гоце е дел од химната, а химната

Ќулавкова: Кога ја релативизирате важноста на Делчев, ја омаловажувате сопствената држава

Ќулавкова: Кога ја релативизирате важноста на Делчев, ја омаловажувате сопствената држава

Академик Катица Ќулавкова реагира на изјавата на бугарската министерка за надворешни работи Екатерија Захариева дека Гоце Дечев е Бугарин, за што од Владата немаше конкретна реакција. „Кога ја релативизирате важноста на Гоце Делчев, вие заправо ја повредувате ХИМНАТА на македонската држава, оти Гоце е дел од химната, а химната е симбол на државноста,

Академик Ќулавкова: Кога ја релативизирате важноста на Гоце Делчев, вие ја повредувате химната на македонската држава

Академик Ќулавкова: Кога ја релативизирате важноста на Гоце Делчев, вие ја повредувате химната на македонската држава

Академик Катица Ќулавкова на Твитер со свое видување за актуелната дебата која се води во Македонија и Бугарија, за тоа чив е Гоце Делчев . Кога ја релативизирате важноста на Гоце Делчев, вие заправо ја повредувате ХИМНАТА на македонската држава, оти Гоце е дел од химната, а химната е симбол на државноста, па вие, всушност, ја омаловажувате сопствената

Ќулавкова: Кога ја релативизирате важноста на Гоце Делчев, всушност ја омаловажувате сопствената држава

Ќулавкова: Кога ја релативизирате важноста на Гоце Делчев, всушност ја омаловажувате сопствената држава

Македонската поетеса и академик, Катица Ќулавкова излезе со свој став околу целокупната ситуација за револузионерот Гоце Делчев и неговата вистинска националност, по изјавите на неколку бугарски функционери. „Кога ја релативизирате важноста на Гоце Делчев, вие заправо ја повредувате ХИМНАТА на македонската држава, оти Гоце е дел од химната, а химната

Ќулавкова: Кога ја релативизирате важноста на Гоце Делчев, всушност ја омаловажувате сопствената држава Македонија!

Ќулавкова: Кога ја релативизирате важноста на Гоце Делчев, всушност ја омаловажувате сопствената држава Македонија!

Македонската поетеса и академик, Катица Ќулавкова излезе со свој став околу целокупната ситуација за револузионерот Гоце Делчев и неговата вистинска националност, по изјавите на неколку бугарски функционери. „Кога ја релативизирате важноста на Гоце Делчев, вие заправо ја повредувате ХИМНАТА на македонската држава, оти Гоце е дел од химната, а химната

ЌУЛАВКОВА ЗА ОТКАЖУВАЊЕТО ОД ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ: Ја повредувате химната и ја омаловажувате државата!

ЌУЛАВКОВА ЗА ОТКАЖУВАЊЕТО ОД ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ: Ја повредувате химната и ја омаловажувате државата!

Македонската поетеса и академик, Катица Ќулавкова излезе со свој став околу целокупната ситуација за peволузионерот Гоце Делчев и неговата вистинска националност, по изјавите на неколку бугарски функционери. „Кога ја pелативизирате важноста на Гоце Делчев, вие заправо ја повpедувате ХИМНАТА на македонската држава, оти Гоце е дел од химната, а химната

Ќулавкова: Кога ја релативизирате важноста на Гоце Делчев, всушност ја омаловажувате сопствената држава Македонија!

Ќулавкова: Кога ја релативизирате важноста на Гоце Делчев, всушност ја омаловажувате сопствената држава Македонија!

Ќулавкова: Кога ја релативизирате важноста на Гоце Делчев, всушност ја омаловажувате сопствената држава Македонија! Македонската поетеса и академик, Катица Ќулавкова излезе со свој став околу целокупната ситуација за револузионерот Гоце Делчев и неговата вистинска националност, по изјавите на неколку бугарски функционери. „Кога ја релативизирате важноста

Ќулавкова: Гоце е дел од химната, а химната е симбол на државноста!

Ќулавкова: Гоце е дел од химната, а химната е симбол на државноста!

Академик Катица Ќулавкова на социјалните мрежи го искажа мислењето околу актуелното прашање за преговорите со Бугарија за револуционерот Гоце Делчев и неговата вистинска националност, по изјавите на неколку бугарски функционери. Кога ја релативизирате важноста на Гоце Делчев, вие заправо ја повредувате ХИМНАТА на македонската држава, оти Гоце е дел

Академик Ќулафкова: Преку Гоце, ја понижувате сопствената држава

Академик Ќулафкова: Преку Гоце, ја понижувате сопствената држава

Академик Катица Ќулафкова со порака до сите кои имаат дилеми за Гоце Делчев и кои имаат сомнежи за неговото значење и улога во македонската историја. “Кога ја релативизирате важноста на Гоце Делчев, вие заправо ја повредувате ХИМНАТА на македонската држава, оти Гоце е дел од химната, а химната е симбол на државноста, па вие, всушност, ја омаловажувате