притисни ентер »

Што да правите 40 дена откако ќе прележите корона?
Што да правите 40 дена откако ќе прележите корона?

Што да правите 40 дена откако ќе прележите корона?

Ако забележите некој од следниве симптоми по прележувањето COVID-19, веднаш консултирајте се со кардиолог. Замор, малаксаност и неправилно чукање на срцето често се придружни симптоми кои траат околу еден месец откако тестот ќе покаже дека сте негативни на коронавирус. Иако вирусот првенствено ги напаѓа белите дробови, COVID-19 е системска болест која

Лекар открива што треба да внесувате во телото 40 дена по прележување на ковид инфекција

Лекар открива што треба да внесувате во телото 40 дена по прележување на ковид инфекција

Проф. Д-р Предраг Митровиќ , кардиолог во Ургентниот центар на Србија, за „Блиц“ објаснува дека по совладувањето на коранвирусот се препорачува земање ацетилсалицилна киселина, без разлика дали клиничката слика била потешка или полесна. – Се препорачува ацетилсалицилна киселина бидејќи спречува размножување на вирусот во акутната фаза, како и формирање

Докторите предупредуваат: По прележан ковид, многумина доживуваат акутен инфаркт на миокардот – ова се симптомите!

Докторите предупредуваат: По прележан ковид, многумина доживуваат акутен инфаркт на миокардот – ова се симптомите!

На почетокот од пандемијата на коронавирус, се мислеше дека вирусот ги напаѓа само белите дробови. Меѓутоа, искуството покажа дека ги напаѓа сите органи, како и дека проблемите со срцето се најчестата компликација што настанува по прележан ковид. Докторите откриваат нешто повеќе за ова… „По епидемијата во Вухан, може да се изведат некои заклучоци.