притисни ентер »

Финансискиот стрес најштетен по здравјето, создава низа лоши последици

Финансискиот стрес најштетен по здравјето, создава низа лоши последици

Финансискиот стрес е најштетен за здравјето и општата благосостојба на поединецот, го забрзува процесот на стареење, влијае на здравствените биомаркери и има посилен ефект врз менталното здравје во споредба со последиците од тагување поради болест, тешка загуба или развод, според новото истражување на британските научници. Речиси 5.000 возрасни лица

Студија: Финансискиот стрес најштетен по здравјето, создава низа лоши последици

Студија: Финансискиот стрес најштетен по здравјето, создава низа лоши последици

Финансискиот стрес е најштетен за здравјето и општата благосостојба на поединецот, го забрзува процесот на стареење, влијае на здравствените биомаркери и има посилен ефект врз менталното здравје во споредба со последиците од тагување поради болест, тешка загуба или развод, според новото истражување на британските научници. Речиси 5.000 возрасни лица

Финансискиот стрес е најштетен по здравјето

Финансискиот стрес е најштетен по здравјето

Финансискиот стрес е најштетен за здравјето и општата благосостојба на луѓето, го забрзува процесот на стареење, влијае на здравствените биомаркери и има посилен ефект врз менталното здравје во споредба со последиците од тагување поради болест, тешка загуба или развод, според новото истражување на британските научници. Речиси 5.000 возрасни лица на

ФИНАНСИСКИ СТРЕС: Погодени се многу луѓе, го „разорува“ здравјето

ФИНАНСИСКИ СТРЕС: Погодени се многу луѓе, го „разорува“ здравјето

Добивај вести на Viber Психијатрите и психолозите велат дека поради финансиски стрес, кај луѓето можат да се јават анксиозност, депресија, па дури и самоубиствени мисли и нагони. Сите луѓе различно го прифаќаат стресот, така што некој ќе се пасивизира, а други ќе се активираат за да најдат начин да заработат за живот. „Финансискиот стрес, дали е поради

Луѓето со овие особини живеат подолго

Луѓето со овие особини живеат подолго

Вашата личност се состои од уникатни модели на мисла, чувства и однесување кои ве разликуваат од другите. Оваа збирка особини, како што се нарекуваат, е резултат на вашата биологија и вашите животни искуства. Секој има особини на личноста кои се сметаат за „добри“ и „лоши“. На пример, оптимизмот се смета за добра особина, додека непријателството е

Финансискиот стрес најмногу ги погодува работниците

Финансискиот стрес најмногу ги погодува работниците

Најсилниот стрес што го погодува современиот човек е финансискиот стрес, покажа новото британско научно истражување. Истражувањето опфатило 5.000 возрасни лица на возраст од 50 и повеќе години, покажувајќи дека меѓу испитуваните стресови, финансискиот стрес се издвојува како најштетен, пренесува порталот Банкар.ме. Научниците од два британски универзитети