притисни ентер »

Османи: Поканата е официјална, без ниту едно условување

Османи: Поканата е официјална, без ниту едно условување

На добивањето на покана за членство во НАТО, вицепремиерот за европски прашање, Бујар Османи, гледа како остварување на сон на многу генерации. Според него, освен безбедноста и мирот, НАТО, на земјата ќе ѝ обезбеди економски развој, со што ќе се отворат можности за странски инвестиции, нови работи места и за задржување на младите во Македонија. „Ова

Османи: Комесарот Хан доаѓа во Скопје за скрининг процесот

Османи: Комесарот Хан доаѓа во Скопје за скрининг процесот

Вицепремиерот за европски прашања Бујар Османи, од Брисел изјави дека откако Македонија би станала членка на НАТО, патот кон Европската унија би бил полесен. Според него, со почетокот на скрининг-процесот од следната недела, ќе стане јасно каде има застој и што треба да се подобри за да се постигнат европски стандарди. „Ако има некаква позитивна страна