притисни ентер »

Навивачите дополнително лути – Јунајтед губеше по два милиони секоја седмица
Навивачите дополнително лути – Јунајтед губеше по два милиони секоја седмица

Навивачите дополнително лути – Јунајтед губеше по два милиони секоја седмица

Во текот на претходната сезона, Манчестер Јунајтед бележеше загуби од два милиони фунти неделно и покрај враќањето на навивачите на трибините, а покрај тоа, клубот претрпе огромни оперативни загуби врз основа на астрономските плати на играчите. Сите заедно драстично го зголемија конечниот долг на клубот и дополнително ги налутија навивачите. Манчестер

Манчестер јунајтед лани во загуба од 115.5 милиони фунти

Манчестер јунајтед лани во загуба од 115.5 милиони фунти

Манчестер јунајтед лани во загуба од 115.5 милиони фунти Англискиот фудбалски гигант Манчестер јунајтед соопшти денеска дека остварил нето загуба од 115.5 милиони фунти во минатата сезона, иако приходите се зголемени за 18 отсто на 583.2 милиони фунти. Финансискиот извештај покажува дека загубата во однос на минатата година е зголемена за 23.3 милиони

Манчестер јунајтед лани во загуба од 115.5 милиони фунти

Манчестер јунајтед лани во загуба од 115.5 милиони фунти

Англискиот фудбалски гигант Манчестер јунајтед соопшти денеска дека остварил нето загуба од 115.5 милиони фунти во минатата сезона, иако приходите се зголемени за 18 отсто на 583.2 милиони фунти. Финансискиот извештај покажува дека загубата во однос на минатата година е зголемена за 23.3 милиони фунти. Клупскиот долг, исто така, пораснал од 419.5 милиони

Јунајтед сподели фрапантни бројки: Најголем платен список во Англија и загуби од 130 милиони

Јунајтед сподели фрапантни бројки: Најголем платен список во Англија и загуби од 130 милиони

Иако зад нив е една од најлошите сезони во последните триесет години, Манчестер Јунајтед тој тим во изминатата сезона го чинеше како никогаш во историјата на Премиер лигата. Гигантот од „Олд Трафорд“ објави финансиски извештај за претходната сезона денес (2021/22) и откри неколку френетични бројки. Само на платите на играчите, Манчестер Јунајтед издвои

Манчестер јунајтед лани во загуба од 115.5 милиони фунти

Манчестер јунајтед лани во загуба од 115.5 милиони фунти

Англискиот фудбалски гигант Манчестер јунајтед соопшти денеска дека остварил нето загуба од 115.5 милиони фунти во минатата сезона, иако приходите се зголемени за 18 отсто на 583.2 милиони фунти. Финансискиот извештај покажува дека загубата во однос на минатата година е зголемена за 23.3 милиони фунти. Клупскиот долг, исто така, пораснал од 419.5 милиони

Јунајтед објави загуба од 115 милиони фунти за минатата сезона, но и рекорд за плати во Премиер лигата

Јунајтед објави загуба од 115 милиони фунти за минатата сезона, но и рекорд за плати во Премиер лигата

Манчестер Јунајтед го објави извештајот за последниот квартал од финансиската година, што заврши во јуни 2022 година. Според нив, загубите се зголемиле за 23 милиони фунти во однос на претходната година и изнесуваат 115,5 милиони фунти. Вкупните задолженија на клубот се зголемиле за 22% – од 419,5 милиони на 514,9 милиони како резултат на ангажманот

Рекордни плати и рекордни загуби, Манчестер јунајтед го откри финасискиот извештај за минатата сезона

Рекордни плати и рекордни загуби, Манчестер јунајтед го откри финасискиот извештај за минатата сезона

Манчестер јунајтед го откри финансискиот извештај за сезоната 2021/22, „ѓаволите" прикажаа за нив рекордна загуба од 115,5 милиони фунти. Манчестер јунајтед го откри финансискиот извештај за сезоната 2021/22, „ѓаволите" прикажаа за нив рекордна загуба од 115,5 милиони фунти. Долговите на Манчестер јунајтед пораснаа откако клубот од Олд Трафорд за финансиската

Манчестер јунајтед лани во загуба од 115.5 милиони фунти

Манчестер јунајтед лани во загуба од 115.5 милиони фунти

– Англискиот фудбалски гигант Манчестер јунајтед соопшти денеска дека остварил нето загуба од 115.5 милиони фунти во минатата сезона, иако приходите се зголемени за 18 отсто на 583.2 милиони фунти. Финансискиот извештај покажува дека загубата во однос на минатата година е зголемена за 23.3 милиони фунти. Клупскиот долг, исто така, пораснал од 419.5

Манчестер јунајтед објави рекордни загуби, секоја недела губел по 2 милиони

Манчестер јунајтед објави рекордни загуби, секоја недела губел по 2 милиони

Манчестер јунајтед го откри финансискиот извештај за сезоната 2021/22, „ѓаволите“ прикажаа за нив рекордна загуба од 115,5 милиони фунти. Долговите на Манчестер јунајтед пораснаа откако клубот од Олд Трафорд за финансиската година која завршува на 30. јуни прикажа за нив рекордна загуба од 115,5 милиони фунти. И покрај тоа што приходите пораснале за