притисни ентер »

Засилени контролите за палење на стрништа, изречени 34 казни од кои 5 барања за прекршочна постапка
Засилени контролите за палење на стрништа, изречени 34 казни од кои 5 барања за прекршочна постапка

Засилени контролите за палење на стрништа, изречени 34 казни од кои 5 барања за прекршочна постапка

Државниот инспекторат за земјоделство (ДИЗ) информираше дека за време на викендот ги зачести контролите на терен, осбено во оние региони каде што има потенцијална опасност од плаење на стрништатта на земјоделско земјиште. Од ДИЗ информираат дека соработката со општините, како и со полициските единици на МВР е добра, особено во Кочани каде што оваа

Изречени 34 казни за палење стрништа

Изречени 34 казни за палење стрништа

Државниот инспекторат за земјоделство (ДИЗ) информира дека за време на викендот ги зачести контролите на терен, особено во оние региони каде што има потенцијална опасност од палење на стрништата на земјоделско земјиште. Од досегашните спроведени контроли, кои се повеќе од 200, изготвени се записници и 34 казни од кои пет барања за прекршочна постапка

Конечно се напишани казни за палење стрништа

Конечно се напишани казни за палење стрништа

Koнечно напишани казни за запалени стрништа низ Македонија. Имено, Државниот инспекторат за земјоделство информира дека за време на викендот ги зачестил контролите на терен. Биле изготвени записници и 34 казни од кои пет барања за прекршочна постапка за сторен прекршок, а констатирана е опожарена површина од околу 250 хектари. Од инспекторатот информираат

Намерно опожарени 250 хектари земјоделско земјиште, засилени контроли на теренот

Намерно опожарени 250 хектари земјоделско земјиште, засилени контроли на теренот

Државниот инспекторат за земјоделство (ДИЗ) информираше дека за време на викендот ги зачести контролите на терен, осбено во оние региони каде што има потенцијална опасност од палење на стрништата на земјоделско земјиште. Од ДИЗ информираат дека соработката со општините, како и со полициските единици на МВР е добра, особено во Кочани каде што оваа појава

Изречени 34 казни за палење стрништа

Изречени 34 казни за палење стрништа

Државниот инспекторат за земјоделство (ДИЗ) информира дека за време на викендот ги зачести контролите на терен, осбено во оние региони каде што има потенцијална опасност од палење на стрништата на земјоделско земјиште. Од досегашните спроведени контроли, кои се повеќе од 200, изготвени се записници и 34 казни од кои пет барања за прекршочна постапка

Изречени 34 казни за палење стрништа

Изречени 34 казни за палење стрништа

Државниот инспекторат за земјоделство (ДИЗ) информира дека за време на викендот ги зачести контролите на терен, осбено во оние региони каде што има потенцијална опасност од палење на стрништата на земјоделско земјиште. Државниот инспекторат за земјоделство (ДИЗ) информира дека за време на викендот ги зачести контролите на терен, осбено во оние региони

Изречени 34 казни за палење стрништа

Изречени 34 казни за палење стрништа

Државниот инспекторат за земјоделство (ДИЗ) информира дека за време на викендот ги зачести контролите на терен, осбено во оние региони каде што има потенцијална опасност од палење на стрништата на земјоделско земјиште. Од досегашните спроведени контроли, кои се повеќе од 200, изготвени се записници и 34 казни од кои пет барања за прекршочна постапка

Засилени контролите за палење на стрништа, изречени 34 казни од кои пет барања за прекршочна постапка

Засилени контролите за палење на стрништа, изречени 34 казни од кои пет барања за прекршочна постапка

Државниот инспекторат за земјоделство (ДИЗ) информираше дека за време на викендот ги зачести контролите на терен, осбено во оние региони каде што има потенцијална опасност од плаење на стрништата на земјоделско земјиште. Како што соопштија од Генералниот секретаријат на Владата, од ДИЗ ги информирале дека соработката со општините, како и со полициските

Oпожарена е површина од 250 хектари, при 200 контроли изречени се над 30 казни

Oпожарена е површина од 250 хектари, при 200 контроли изречени се над 30 казни

Државниот инспекторат за земјоделство информираше дека за време на викендот биле зачестени контролите на терен, осбено во оние региони каде што има потенцијална опасност од плаење на стрништата на земјоделско земјиште. Од ДИЗ го информирале Генералниот секретаријат на Владата дека соработката со општините, како и со полициските единици, е солидна,

Изречени 34 казни за палење стрништа

Изречени 34 казни за палење стрништа

Државниот инспекторат за земјоделство (ДИЗ) информира дека за време на викендот ги зачести контролите на терен, осбено во оние региони каде што има потенцијална опасност од палење на стрништата на земјоделско земјиште. Од досегашните спроведени контроли, кои се повеќе од 200, изготвени се записници и 34 казни од кои пет барања за прекршочна постапка