притисни ентер »

Венко Андоновски ја доби највисоката награда за драматургиjа „Златен витез“
Венко Андоновски ја доби највисоката награда за драматургиjа „Златен витез“

Венко Андоновски ја доби највисоката награда за драматургиjа „Златен витез“

Наградата му е доделена за обемната книга (од 278 страници) под наслов „Три пиеси за театарот“, коjа излезе минатата година во Москва, во превод на познатата афирматорка на македонската литература на руски јазик Олга Панкина Писателот Венко Андоновски ја доби највисоката награда за драматургиjа „Златен витез“ на тринаесеттиот меѓународен книжевен форум

Писателот Венко Андоновски добитник на „Златен венец“ за драматургија во Русија

Писателот Венко Андоновски добитник на „Златен венец“ за драматургија во Русија

Писателот Венко Андоновски e добитник на престижната награда за драматургија „Златен венец“ која му беше доделена на Тринаесеттиот меѓународен книжевен форум „Златен витез“, кој секоја година се одржува во октомври во Русија, a по повод годишнината од раѓањето на славниот руски поет Михаил Ј. Лермонтов. „Златниот венец“ за драматургија на Андоновски

Венко Андоновски добитник на наградата „Златен витез“ за драматургија

Венко Андоновски добитник на наградата „Златен витез“ за драматургија

На Андоновски наградата „Златен витез“ за драматургија му е доделена за книгата „Три пиеси за театарот“, преведена од Олга Панкина, позната афирматорка на македонската литература на руски јазик. Книгата на Андоновски, која на руски ја објави престижната издавачка куќа „У Никитских ворот“, ги содржи пиесите „Словенски ковчег”, „Олово на перницата” и

Венко Андоновски ја доби наградата „Златен витез“ на меѓународен книжевен форум во Русија

Венко Андоновски ја доби наградата „Златен витез“ на меѓународен книжевен форум во Русија

Писателот Венко Андоновски ја доби највисоката награда за драматургиjа „Златен витез“ на Тринаесеттиот меѓународен книжевен форум „Златен витез“, кој од 2010-та се одржува секоја година  во октомври во Русија по повод годишнината од раѓањето на славниот руски поет Михаил Ј. Лермонтов. Награди на Форумот се доделуваат за повеќе уметнички области, а

Венко Андоновски ја доби наградата „Златен витез“ во Русија

Венко Андоновски ја доби наградата „Златен витез“ во Русија

Фото: Маја Јаневска-Илиева Писателот Венко Андоновски ја доби највисоката награда за драматургија „Златен витез“ на Тринаесеттиот меѓународен книжевен форум „Златен витез“, кој од 2010-та се одржува секоја година во октомври во Русија по повод годишнината од раѓањето на славниот руски поет Михаил Ј. Лермонтов. Награди на Форумот се доделуваат за повеќе

Meѓународен книжевен форум во Русија - „Златен витез“ за Венко Андоновски

Meѓународен книжевен форум во Русија - „Златен витез“ за Венко Андоновски

Писателот Венко Андоновски ја доби највисоката награда за драматургиjа „Златен витез“ на Тринаесеттиот меѓународен книжевен форум „Златен витез“, кој од 2010-та се одржува секоја година  во октомври во Русија по повод годишнината од раѓањето на славниот руски поет Михаил Ј. Лермонтов. Писателот Венко Андоновски ја доби највисоката награда за драматургиjа

МИА Бриф 5+5

МИА Бриф 5+5

17 октомври 2022 17 октомври 2022 Со изведување докази на Обвинителството продолжи судењето за убиството на Тот Во Брисел објаснувачки скриниг за Поглавјето 10, Маричиќ вели дека земјава веќе има преземено чекори за усогласување на постојните политики на ЕУ Претставници на РСБСП и МВР на Форумот „Визија 0 загинати деца во сообраќајот“ во Златибор,

Венко Андоновски се закити со наградата „Златен витез“

Венко Андоновски се закити со наградата „Златен витез“

Највисоката награда за драматургија „Златен витез“, која се доделува на Меѓународниот книжевен форум „Златен витез“ во Русија, му припадна на писателот Венко Андоновски. „Златен витез“, годинава се одржа по 13-ти пат, а постои од 2010 година. Се одржува секоја година во октомври, по повод годишнината од раѓањето на славниот руски поет Михаил Ј. Лермонтов