притисни ентер »

Намирници со чија помош побрзо ќе ги изгубите „зимските“ килограми!
Намирници со чија помош побрзо ќе ги изгубите „зимските“ килограми!

Намирници со чија помош побрзо ќе ги изгубите „зимските“ килограми!

Оние кои обично добиваат вишок килограми во текот на зимата, можат да бараат решение во конзумирање на одредени намирници. Меѓу намирниците што помагаат во слабеењето во текот на зимата, дефинитивно е морковот . Овој зеленчук е малку калоричен и богат со растителни влакна. Ореви и семки се добра комбинација и се одлична ужинка. Тие може да се сервираат

Храна што ќе ви помогне побрзо да ги изгубите „зимските“ килограми!

Храна што ќе ви помогне побрзо да ги изгубите „зимските“ килограми!

Храна што ќе ви помогне побрзо да ги изгубите „зимските“ килограми! Оние кои обично добиваат вишок килограми во текот на зимата, можат да побараат решение во конзумирање на одредена храна. Меѓу храната што помага во слабеењето во текот на зимата, дефинитивно е морковот. Овој зеленчук е малку калоричен и богат со растителни влакна. Ореви и семенките

Храна што ќе ви помогне побрзо да ги изгубите „зимските“ килограми!

Храна што ќе ви помогне побрзо да ги изгубите „зимските“ килограми!

Оние кои обично добиваат вишок килограми во текот на зимата, можат да побараат решение во конзумирање на одредена храна. Меѓу храната што помага во слабеењето во текот на зимата, дефинитивно е морковот. Овој зеленчук е малку калоричен и богат со растителни влакна. Ореви и семенките се добра комбинација и се одлична закуска. Тие може да се сервираат

Намирници со чија помош полесно ќе ги изгубите „зимските“ килограми!

Намирници со чија помош полесно ќе ги изгубите „зимските“ килограми!

Тие кои во текот на зимата обично добиваат вишок килограми, уживајќи во консумирањето на празничните оброци, решението можат да го побараат во овие намирници. Меѓу намирниците кои помагаат во слабеењето во текот на зимата дефинитивно е морковот . Овој зеленчук содржи малку калории, а е богат со многу влакна. Јаткастите плодови и семките се одлична

Која храна е најдобра во зимскиот период?

Која храна е најдобра во зимскиот период?

Во текот на зимата се дебелееме бидејќи постојано сме дома и јадеме од досада. Оние што имаат спор метаболизам и се склони кон дебелеење во зима, треба да ги консумираат овие намирници. Меѓу намирниците кои помагаат за слабеење во текот на зимата е морковот . Овој зеленчук содржи малку калории, а е богат со влакна. Јаткастите плодови и семките се добра

Д-р Ума Наидо од Харвард тврди: Овие намирници ги ублажуваат стресот и анксиозноста

Д-р Ума Наидо од Харвард тврди: Овие намирници ги ублажуваат стресот и анксиозноста

Поради ситуацијата околу пандемијата, психолозите и психијатрите истакнуваат дека стресот кај многумина расте, а експертите ги истакнуваат намирниците со кои можете да го ублажите овој проблем. Психијатарот Ума Наидо со години ја набљудува врската помеѓу храната која ја консумираме и расположението. Таа заклучила (а со тоа се согласуваат и нутриционистите)

Д-р Ума Наидо од Харвард тврди: Овие намирници го ублажуваат стресот и анксиозноста

Д-р Ума Наидо од Харвард тврди: Овие намирници го ублажуваат стресот и анксиозноста

Поради ситуацијата околу пандемијата, психолозите и психијатрите истакнуваат дека стресот кај многумина расте, а експертите ги истакнуваат намирниците со кои можете да го ублажите овој проблем. Психијатарот Ума Наидо со години ја набљудува врската помеѓу храната која ја консумираме и расположението. Таа заклучила (а со тоа се согласуваат и нутриционистите)

Намирници кои ќе ви помогнат за миг да ги изгубите „зимските“ килограми!

Намирници кои ќе ви помогнат за миг да ги изгубите „зимските“ килограми!

Оние кои обично добиваат вишок килограми во текот на зимата, можат да побараат решение во конзумирање на одредена храна. Меѓу храната која помага во слабеењето во текот на зимата, дефинитивно е морковот. Овој зеленчук е малку калоричен и богат со растителни влакна. Ореви и семиња се добра комбинација и се одлична закуска. Тие може да се сервираат наместо

Намирници што ќе ви помогнат многу брзо да ги изгубите „зимските“ килограми

Намирници што ќе ви помогнат многу брзо да ги изгубите „зимските“ килограми

Оние кои обично добиваат вишок килограми во текот на зимата, можат да побараат решение во консумирање на одредени намирници. Меѓу намирниците што помагаат во слабеењето во текот на зимата, дефинитивно е морковот . Овој зеленчук е малку калоричен и богат со растителни влакна. Јаткастите плодови и семињата се добра комбинација и се одлична закуска. Тие

Д-р од Харвард тврди: Оваа храна може да ги ублажи стресот и вознемиреноста

Д-р од Харвард тврди: Оваа храна може да ги ублажи стресот и вознемиреноста

Поради ситуацијата околу пандемијата, психолозите и психијатрите посочуваат дека стресот кај многумина расте, па експертите советуваат каква храна можете да консумирате за да го ублажите тоа. Психијатарот Ума Наидо со години ја набљудува врската помеѓу храната што ја консумираме и расположението. Таа заклучи, а нутриционистите се согласуваат дека храната