притисни ентер »

Австрискиот претседател го блокира договорот со Канада – ЦЕТА

Австрискиот претседател го блокира договорот со Канада – ЦЕТА

Австрискиот претседател Александер ван дер Белен го блокираше спорниот трговски договор со Канада (ЦЕТА). Тој објасни дека ЦЕТА ќе го потпише откако Европскиот суд ќе оцени дека овој договор е согласно правото на ЕУ. Белгија побара мислење од Европскиот суд за да добие објаснување за тоа дали планираните арбитражни судови се согласно правото на ЕУ

Австрискиот претседател го блокира договорот со Канада - ЦЕТА

Австрискиот претседател го блокира договорот со Канада - ЦЕТА

Ќе го потпише откако Европскиот суд ќе оцени дека овој договор е согласно правото на ЕУ Австрискиот претседател Александер ван дер Белен го блокираше спорниот трговски договор со Канада (ЦЕТА). Тој објасни дека ЦЕТА ќе го потпише откако Европскиот суд ќе оцени дека овој договор е согласно правото на ЕУ. Белгија побара мислење од Европскиот суд за да

Австрискиот претседател го блокира договорот со Канада – ЦЕТА

Австрискиот претседател го блокира договорот со Канада – ЦЕТА

Австрискиот претседател Александер ван дер Белен го блокираше спорниот трговски договор со Канада (ЦЕТА). Тој објасни дека ЦЕТА ќе го потпише откако Европскиот суд ќе оцени дека овој договор е согласно правото на ЕУ. Белгија побара мислење од Европскиот суд за да добие објаснување за тоа дали планираните арбитражни судови се согласно правото на ЕУ

Австрискиот претседател го блокира договорот со Канада – ЦЕТА

Австрискиот претседател го блокира договорот со Канада – ЦЕТА

Австрискиот претседател Александер ван дер Белен го блокираше спорниот трговски договор со Канада (ЦЕТА). Тој објасни дека ЦЕТА ќе го потпише откако Европскиот суд ќе оцени дека овој договор е согласно правото на ЕУ. Белгија побара мислење од Европскиот суд за да добие објаснување за тоа дали планираните арбитражни судови се согласно правото на ЕУ

Австрискиот претседател го блокира договорот со Канада – ЦЕТА

Австрискиот претседател го блокира договорот со Канада – ЦЕТА

– Австрискиот претседател Александер ван дер Белен го блокираше спорниот трговски договор со Канада (ЦЕТА). Тој објасни дека ЦЕТА ќе го потпише откако Европскиот суд ќе оцени дека овој договор е согласно правото на ЕУ. Белгија побара мислење од Европскиот суд за да добие објаснување за тоа дали планираните арбитражни судови се согласно правото на ЕУ

Австрискиот претседател го блокира договорот со Канада - ЦЕТА

Австрискиот претседател го блокира договорот со Канада - ЦЕТА

Виена, 12 јули 2018 (МИА) - Австрискиот претседател Александер ван дер Белен го блокираше спорниот трговски договор со Канада (ЦЕТА). Тој објасни дека ЦЕТА ќе го потпише откако Европскиот суд ќе оцени дека овој договор е согласно правото на ЕУ. Белгија побара мислење од Европскиот суд за да добие објаснување за тоа дали планираните арбитражни судови

Австрискиот претседател го блокира договорот со Канада - ЦЕТА

Австрискиот претседател го блокира договорот со Канада - ЦЕТА

Австрискиот претседател Александер ван дер Белен го блокираше спорниот трговски договор со Канада (ЦЕТА). Тој објасни дека ЦЕТА ќе го потпише откако Европскиот суд ќе оцени дека овој договор е согласно правото на ЕУ. Белгија побара мислење од Европскиот суд за да добие објаснување за тоа дали планираните арбитражни судови се согласно правото на ЕУ