притисни ентер »

Дачиќ: Курти самиот на себе и на Косово им даде голем автогол
Дачиќ: Курти самиот на себе и на Косово им даде голем автогол

Дачиќ: Курти самиот на себе и на Косово им даде голем автогол

Министерот за надворешни работи Ивица Дачиќ рече дека претставниците на Приштина не се свесни за позицијата во која се наоѓаат и дека живеат во „свој свет, дека се уште се миленици на меѓународната заедница“, но дека ситуацијата се промени, како што рече, токму поради сопствениот гол. „Она што беше предлогот што тој го одби во Брисел беше многу поповолен

Дачиќ: Лицемерен потегот на ФИФА за покренување дисциплинска постапка против репрезентацијата на Србија

Дачиќ: Лицемерен потегот на ФИФА за покренување дисциплинска постапка против репрезентацијата на Србија

Министерот за надворешни работи на Србија Ивица Дачиќ денеска го оцени како лицемерен потегот со кој Светската фудбалска организација (ФИФА) покрена дисциплинска постапка против репрезентацијата на Србија, откако во нејзината соблекувална на натпреварот со Бразил на Светското првенство во Катар, наводно било закачено знамето на која е прикажана територијата

Дачиќ: Лицемерен потегот на ФИФА за покренување дисциплинска постапка против репрезентацијата на Србија

Дачиќ: Лицемерен потегот на ФИФА за покренување дисциплинска постапка против репрезентацијата на Србија

Министерот за надворешни работи на Србија Ивица Дачиќ денеска го оцени како лицемерен потегот со кој Светската фудбалска организација (ФИФА) покрена дисциплинска постапка против репрезентацијата на Србија, откако во нејзината соблекувална на натпреварот со Бразил на Светското првенство во Катар, наводно било закачено знамето на која е прикажана територијата

Дачиќ: Курти самиот на себе и на Косово им даде голем автогол

Дачиќ: Курти самиот на себе и на Косово им даде голем автогол

Министерот за надворешни работи Ивица Дачиќ рече дека претставниците на Приштина не се свесни за позицијата во која се наоѓаат и дека живеат во „свој свет, дека се уште се миленици на меѓународната заедница“, но дека ситуацијата се промени, како што рече, токму поради сопствениот гол. „Она што беше предлогот што тој го одби во Брисел беше многу поповолен

Потегот на ФИФА за покренување дисциплинска постапка против репрезентацијата на Србија за Дачиќ е лицемерен

Потегот на ФИФА за покренување дисциплинска постапка против репрезентацијата на Србија за Дачиќ е лицемерен

Потегот на ФИФА за покренување дисциплинска постапка против репрезентацијата на Србија за Дачиќ е лицемерен Б.Б. Пред 4 минути Ивица Дачиќ / Фото: EPA-EFE/DJORDJE SAVIC Министерот за надворешни работи на Србија Ивица Дачиќ денеска го оцени како лицемерен потегот со кој Светската фудбалска организација (ФИФА) покрена дисциплинска постапка против репрезентацијата

Дачиќ: Курти самиот на себе и на Косово им даде голем автогол

Дачиќ: Курти самиот на себе и на Косово им даде голем автогол

Министерот за надворешни работи Ивица Дачиќ рече дека претставниците на Приштина не се свесни за позицијата во која се наоѓаат и дека живеат во „свој свет, дека се уште се миленици на меѓународната заедница“, но дека ситуацијата се промени, како што рече, токму поради сопствениот гол. „Она што беше предлогот што тој го одби во Брисел беше многу поповолен

Дачиќ: Србија Не може да се признае самата себе си – бидејќи Косово е Србија

Дачиќ: Србија Не може да се признае самата себе си – бидејќи Косово е Србија

Не можеме да издржиме кога некој лицемерно вели дека треба да го признаеме Косово како независна држава. Србија не може да се признае самата себеси бидејќи Косово е Србија, изјави вицепремиерот и министер за надворешни работи на Србија Ивица Дачиќ. „Ние сме слободарска нација и не толерираме тиранија и окупатори и затоа нашиот народ верува дека меѓународната