притисни ентер »

Владата им препорачува на банките од среда да почнат со исплата на пензии
Владата им препорачува на банките од среда да почнат со исплата на пензии

Владата им препорачува на банките од среда да почнат со исплата на пензии

Владата го задолжи Фондот за пензиско и инвалидско осигурување на Северна Македонија да ги достави податоците за пензиите до деловните банки најдоцна до 26.05.2020 година, при што се препорачува на деловните банки од среда 27.05.2020 година да обезбедат пензионерите со мајските пензии да може да располагаат преку мрежата на банкомати и во трговската

Мајската пензија ќе се исплаќа од 27 мај

Мајската пензија ќе се исплаќа од 27 мај

Владата, на денешната 56-та седница, го задолжи Фондот за пензиско и инвалидско осигурување да ги достави податоците за пензиите до деловните банки најдоцна до 26 мај 2020 година, при што се препорачува на деловните банки од среда 27 мај 2020 година да обезбедат пензионерите со мајските пензии да може да располагаат преку мрежата на банкомати и во

Мајската пензија ќе се исплаќа од 27 мај

Мајската пензија ќе се исплаќа од 27 мај

– Владата, на денешната 56-та седница, го задолжи Фондот за пензиско и инвалидско осигурување да ги достави податоците за пензиите до деловните банки најдоцна до 26 мај 2020 година, при што се препорачува на деловните банки од среда 27 мај 2020 година да обезбедат пензионерите со мајските пензии да може да располагаат преку мрежата на банкомати и во

Мајската пензија ќе се исплаќа од 27 мај

Мајската пензија ќе се исплаќа од 27 мај

Фото: Б. Грданоски Владата, на денешната 56-та седница, го задолжи Фондот за пензиско и инвалидско осигурување да ги достави податоците за пензиите до деловните банки најдоцна до 26 мај 2020 година, при што се препорачува на деловните банки од среда 27 мај 2020 година да обезбедат пензионерите со мајските пензии да може да располагаат преку мрежата

Мајската пензија ќе се исплаќа од 27 мај

Мајската пензија ќе се исплаќа од 27 мај

Владата, на денешната 56-та седница, го задолжи Фондот за пензиско и инвалидско осигурување да ги достави податоците за пензиите до деловните банки најдоцна до 26 мај 2020 година, при што се препорачува на деловните банки од среда 27 мај 2020 година да обезбедат пензионерите со мајските пензии да може да располагаат преку мрежата на банкомати и во

Мајската пензија ќе се исплаќа од 27 мај

Мајската пензија ќе се исплаќа од 27 мај

Владата, на денешната 56-та седница, го задолжи Фондот за пензиско и инвалидско осигурување да ги достави податоците за пензиите до деловните банки најдоцна до 26 мај 2020 година, при што се препорачува на деловните банки од среда 27 мај 2020 година да обезбедат пензионерите со мајските пензии да може да располагаат преку мрежата на банкомати и во

Мајските пензии достапни од среда, ќе се исплаќаат во 4 групи во зависност од висината

Мајските пензии достапни од среда, ќе се исплаќаат во 4 групи во зависност од висината

Владата на денешната седница донесе одлука пензиите за мај да бидат на располагање од 27 мај, а ќе можат на шалтерите да се подигнуваат во четири групи, во период од 27 мај до 1 јуни, во зависност од нивната висина. „Се препорачува на деловните банки преку филијалите и експозитурите на банките да обезбедат готовинска исплата на пензии за клиентите

Мајската пензија ќе се исплаќа од 27 мај

Мајската пензија ќе се исплаќа од 27 мај

Владата, на денешната 56-та седница, го задолжи Фондот за пензиско и инвалидско осигурување да ги достави податоците за пензиите до деловните банки најдоцна до 26 мај 2020 година, при што се препорачува на деловните банки од среда 27 мај 2020 година да обезбедат пензионерите со мајските пензии да може да располагаат преку мрежата на банкомати и во

Владата ја одржа 56-тата седница

Владата ја одржа 56-тата седница

Владата на Република Северна Македонија на денешната 56-та седница ја дополни Одлуката за забрана и посебен режим на движење на целата територија на државата со кое се определува забрана за движење на населението и возилата од јавен превоз со која се забранува движењето на сите граѓани на целата територија на државата почнувајќи од недела, 24-ти мај,

21: Полициски час од недела во 11 часот до вторник во 5, градинките ќе работат од јуни,  локални избори во Франција на 28 јуни

21: Полициски час од недела во 11 часот до вторник во 5, градинките ќе работат од јуни, локални избори во Франција на 28 јуни

Преглед на вести во 21 часот За овој викенд се забранува движењето на сите граѓани на целата територија на државата почнувајќи од недела, во 11:00 часот до вторник, до 05:00 часот. Мајската пензија ќе се исплаќа од 27 мај. Владата, на денешната 56-та седница, го задолжи Фондот за пензиско и инвалидско осигурување да ги достави податоците за пензиите