притисни ентер »

Дали шопингот е добар за нашето здравје?
Дали шопингот е добар за нашето здравје?

Дали шопингот е добар за нашето здравје?

Во Велика Британија фокусот на Неделата на менталното здравје е движењето. Има многу здравствени придобивки од дополнителното движење, вклучувајќи ги и секојдневните активности, на пример, одењето. Повеќето луѓе едноставно не пешачат доволно - и генерално, колку повеќе пешачите, толку подобро за вашето целокупно здравје. Според Светската здравствена