притисни ентер »

Мишолиќ: За мојата генерација, синоним за Евреите се Алберт Ајнштајн, Артур Рубинштај…
Мишолиќ: За мојата генерација, синоним за Евреите се Алберт Ајнштајн, Артур Рубинштај…

Мишолиќ: За мојата генерација, синоним за Евреите се Алберт Ајнштајн, Артур Рубинштај…

Од сите политички омрази за кои сум слушал, единствено не го разбирам антисемитизмот. Многу добро знам што е расизам, ксенофобија, верска нетрпеливост, хомофобија, супер знам што се национализам и шовинизам, но се’ уште не можам да сфатам зошто Евреите биле и се толку омразени. Најверојатно, односно сосема сигурно, тоа е затоа што, за жал кај нас нема