притисни ентер »

Хрватска немала толку малку жители од 1948 година
Хрватска немала толку малку жители од 1948 година

Хрватска немала толку малку жители од 1948 година

Според првите резултати од пописот на населението, домаќинствата и становите во 2021 година, Хрватска има 3.888.529 жители. Од пописот во 1948 година, Хрватска нема забележано толку ниска бројка. Од 1991 година, изгубила 895.736 жители, речиси цел Загреб, информира Индекс.хр . Според директорката на Државниот завод за статистика, Лидија Брковиќ, според

Хрватска за десет години изгубила 9,5 отсто од населението

Хрватска за десет години изгубила 9,5 отсто од населението

Според првите резултати од Пописот на населението, домаќинствата и становите во 2021 година, Хрватска има 3.888.529 жители. Според директорката на Државниот завод за статистика, Лидија Брковиќ, според претходниот Попис од 2011 година, Хрватска имала 4.284.889 жители, што покажува дека населението во таа земја во последните 10 години е намалено за 9,5

Хрватска за десет години изгубила 9,5 отсто од населението

Хрватска за десет години изгубила 9,5 отсто од населението

Според првите резултати од Пописот на населението, домаќинствата и становите во 2021 година, Хрватска има 3.888.529 жители. Според директорката на Државниот завод за статистика, Лидија Брковиќ, според претходниот Попис од 2011 година, Хрватска имала 4.284.889 жители, што покажува дека населението во таа земја во последните 10 години е намалено за 9,5

Хрватска за десет години изгубила 360.000 жители

Хрватска за десет години изгубила 360.000 жители

Според првите резултати од пописот на населението, домаќинствата и становите во 2021 година, Хрватска има 3.888.529 жители. Според директорката на Државниот завод за статистика, Лидија Брковиќ, според претходниот попис од 2011 година, Хрватска имала 4.284.889 жители, што покажува дека населението во таа земја во последните 10 години е намалено за 9,5

Хрватска за десет години изгубила 9,5 отсто од населението

Хрватска за десет години изгубила 9,5 отсто од населението

Според првите резултати од пописот на населението, домаќинствата и становите во 2021 година, Хрватска има 3.888.529 жители. Според директорката на Државниот завод за статистика, Лидија Брковиќ, според претходниот попис од 2011 година, Хрватска имала 4.284.889 жители, што покажува дека населението во таа земја во последните 10 години е намалено за 9,5

Хрватска за десет години изгубила 9,5 отсто од населението

Хрватска за десет години изгубила 9,5 отсто од населението

Според првите резултати од пописот на населението, домаќинствата и становите во 2021 година, Хрватска има 3.888.529 жители. Според директорката на Државниот завод за статистика, Лидија Брковиќ, според претходниот попис од 2011 година, Хрватска имала 4.284.889 жители, што покажува дека населението во таа земја во последните 10 години е намалено за 9,5

Хрватска за десет години изгубила 9,5 отсто од населението

Хрватска за десет години изгубила 9,5 отсто од населението

Според првите резултати од пописот на населението, домаќинствата и становите во 2021 година, Хрватска има 3.888.529 жители. Според директорката на Државниот завод за статистика, Лидија Брковиќ, според претходниот попис од 2011 година, Хрватска имала 4.284.889 жители, што покажува дека населението во таа земја во последните 10 години е намалено за 9,5

Хрватска за десет години изгубила 9,5 отсто од населението

Хрватска за десет години изгубила 9,5 отсто од населението

Според првите резултати од пописот на населението, домаќинствата и становите во 2021 година, Хрватска има 3.888.529 жители. Според директорката на Државниот завод за статистика, Лидија Брковиќ, според претходниот попис од 2011 година, Хрватска имала 4.284.889 жители, што покажува дека населението во таа земја во последните 10 години е намалено за 9,5