притисни ентер »

Маж со лак и стрела извршил напад во Норвешка, има повеќе загинати и повредени
Маж со лак и стрела извршил напад во Норвешка, има повеќе загинати и повредени

Маж со лак и стрела извршил напад во Норвешка, има повеќе загинати и повредени

Маж бил уапсен откако повредил неколку луѓе со лак и стрела во Конгсберг, Норвешка, а полицијата во меѓувреме ја евакуирала областа, пренесуваат медиумите. Како што објавија некои портали, во овој напад има и загинати и повредени. Полицијата соопшти дека истрагата е во тек и дека не може да потврди дали овој напад е поврзан со тероризам. Полицијата

Маж со лак и стрела убил петмина и ранил двајца во Норвешкае

Маж со лак и стрела убил петмина и ранил двајца во Норвешкае

Пет лица загинаа, а две се повредени во избезумениот напад извршен во средата вечерта од напаѓач вооружен со лак и стрела во Конгсберг, Норвешка. Оваа информација беше потврдена доцна вечерва од страна на шефот на регионалната полиција Ојвинд Аас. Нападот почнал во супермаркет, а напаѓачот ги менувал локациите и случајно стрела кон луѓето. – Еден од

Маж со лак и стрела извршил напад во Норвешка, има повеќе загинати и повредени

Маж со лак и стрела извршил напад во Норвешка, има повеќе загинати и повредени

Маж бил уапсен откако повредил неколку луѓе со лак и стрела во Конгсберг, Норвешка, а полицијата во меѓувреме ја евакуирала областа, пренесуваат медиумите. Како што објавија некои портали, во овој напад има и загинати и повредени. Полицијата соопшти дека истрагата е во тек и дека не може да потврди дали овој напад е поврзан со тероризам. Полицијата

Неколкумина убиени во нападот со лак и стрела во Норвешка, Напаѓачот приведен

Неколкумина убиени во нападот со лак и стрела во Норвешка, Напаѓачот приведен

Неколку луѓе се убиени во нападот со лак и стрела во Норвешка, а има и повредени. Полицијата кажа дека инцидентот се случи во градот Конгсберг, југозападно од Осло. Шефот на полицијата Ејвинд Ос кажа дека осомничениот напаѓач е уапсен и се чини дека дејствувал сам. Според извештаите, тој се движел низ градот откако го почнал нападот во еден супермаркет

Маж со лак и стрела извршил напад во Норвешка, има повеќе загинати и повредени

Маж со лак и стрела извршил напад во Норвешка, има повеќе загинати и повредени

Маж бил уапсен откако повредил неколку луѓе со лак и стрела во Конгсберг, Норвешка, а полицијата во меѓувреме ја евакуирала областа, пренесуваат медиумите. Како што објавија некои портали, во овој напад има и загинати и повредени. Полицијата соопшти дека истрагата е во тек и дека не може да потврди дали овој напад е поврзан со тероризам. Полицијата

Маж со лак и стрела извршил напад во Норвешка

Маж со лак и стрела извршил напад во Норвешка

Маж бил уапсен откако повредил неколку луѓе со лак и стрела во Конгсберг, Норвешка, а полицијата во меѓувреме ја евакуирала областа, пренесуваат медиумите. Како што објавија некои портали, во овој напад има и загинати и повредени. Полицијата соопшти дека истрагата е во тек и дека не може да потврди дали овој напад е поврзан со тероризам. Полицијата

Маж со лак и стрела извршил напад во Норвешка - неколку лица загинаа

Маж со лак и стрела извршил напад во Норвешка - неколку лица загинаа

Во Норвешкиот град Конгсберг кој се наоѓа на 70 километри југозападно од Осло, попладнево нешто по 18 часот, се случила вистинска трагедија, кога маж со лак и стрела, стрелал на сите страни во централното градско подрачје при што убил 4 лица и многу ранил. Бројот на загинатите не е конечен. Се стравуава дека можеби тој може да е и поголем. Полицијата

Маж со лак и стрела извршил напад во Норвешка, има загинати и повредени луѓе

Маж со лак и стрела извршил напад во Норвешка, има загинати и повредени луѓе

Маж бил уапсен откако повредил неколку луѓе со лак и стрела во Конгсберг, Норвешка, а полицијата во меѓувреме ја евакуирала областа, пренесуваат медиумите. Како што објавија некои портали, во овој напад има и загинати и повредени. Полицијата соопшти дека истрагата е во тек и дека не може да потврди дали овој напад е поврзан со тероризам. Полицијата

Неколкумина убиени во нападот со лак и стрела во Норвешка, Напаѓачот приведен

Неколкумина убиени во нападот со лак и стрела во Норвешка, Напаѓачот приведен

Неколку луѓе се убиени во нападот со лак и стрела во Норвешка, а има и повредени. Полицијата кажа дека инцидентот се случи во градот Конгсберг, југозападно од Осло. Шефот на полицијата Ејвинд Ос кажа дека осомничениот напаѓач е уапсен и се чини дека дејствувал сам. Според извештаите, тој се движел низ градот откако го почнал нападот во еден супермаркет