притисни ентер »

Сепак АКЦИИ ПО МАРКЕТИ ЌЕ ИМА И ЗА ПРЕХРАНБЕНИТЕ ПРОИЗВОДИ, ама цената да е пониска од намалената
Сепак АКЦИИ ПО МАРКЕТИ ЌЕ ИМА И ЗА ПРЕХРАНБЕНИТЕ ПРОИЗВОДИ, ама цената да е пониска од намалената

Сепак АКЦИИ ПО МАРКЕТИ ЌЕ ИМА И ЗА ПРЕХРАНБЕНИТЕ ПРОИЗВОДИ, ама цената да е пониска од намалената

Сите производи кои согласно утрешната владина одлука ќе поевтинат за 10 проценти, ќе може да се ставаат и на „акциски“ продажби во маркетите, но по цени пониски од веќе намалените. Доколку, пак, „акцијата“ е поради рокот на траење на производите, тоа ќе мора да биде јасно наведено – дека намалувањето на цената е поради истекот на рокот на производот

Сепак АКЦИИ ПО МАРКЕТИ ЌЕ ИМА И ЗА ПРЕХРАНБЕНИТЕ ПРОИЗВОДИ, ама цената да е пониска од намалената

Сепак АКЦИИ ПО МАРКЕТИ ЌЕ ИМА И ЗА ПРЕХРАНБЕНИТЕ ПРОИЗВОДИ, ама цената да е пониска од намалената

Сите производи кои согласно утрешната владина одлука ќе поевтинат за 10 проценти, ќе може да се ставаат и на „акциски“ продажби во маркетите, но по цени пониски од веќе намалените. Доколку, пак, „акцијата“ е поради рокот на траење на производите, тоа ќе мора да биде јасно наведено – дека намалувањето на цената е поради истекот на рокот на производот

„Гарантирана цена“ за помали цени – повеќе од 50 прехранбени производи ќе се продаваат поевтино

„Гарантирана цена“ за помали цени – повеќе од 50 прехранбени производи ќе се продаваат поевтино

реклама Во среда ќе има намалување на цените на повеќе од 50 прехранбени производи, а тие ќе можат да се забележат со ознаката “гарантирана цена“. Министерот за економија Крешник Бектеши најави дека утре Владата ќе донесе одлука кои производи ќе претрпат намалување на цената, а меѓу нив се пекарските производи, млечните и месните производи. Основа

Од среда  50 производи ГАРАНТИРАНА ЦЕНА – 10% НАМАЛЕНА од таа што била на 1 август

Од среда 50 производи ГАРАНТИРАНА ЦЕНА – 10% НАМАЛЕНА од таа што била на 1 август

Од среда во маркетите 50 прехранбени производи ќе бидат одбележани со видлива назнака „гарантирана цена“ кои ќе чинат колку што се продавале на 1 август и дополнително на тоа намалени за минус 10 отсто. Тоа трговците ќе мора да го почитуваат до 30 ноември. Производите ќе бидат објавени утре по владината седница. Од 50, според Бектеши, 25 ќе бидат во

Од среда  50 производи ГАРАНТИРАНА ЦЕНА – 10% НАМАЛЕНА од таа што била на 1 август

Од среда 50 производи ГАРАНТИРАНА ЦЕНА – 10% НАМАЛЕНА од таа што била на 1 август

Од среда во маркетите 50 прехранбени производи ќе бидат одбележани со видлива назнака „гарантирана цена“ кои ќе чинат колку што се продавале на 1 август и дополнително на тоа намалени за минус 10 отсто. Тоа трговците ќе мора да го почитуваат до 30 ноември. Производите ќе бидат објавени утре по владината седница. Од 50, според Бектеши, 25 ќе бидат во

Владата се премисли И ПИЈАЛОЦИТЕ ЌЕ ТРЕБА ДА ПОЕВТИНАТ

Владата се премисли И ПИЈАЛОЦИТЕ ЌЕ ТРЕБА ДА ПОЕВТИНАТ

Министерот за економија Крешник Бектеши денеска ќе има состанок со производителите и дистрибутерите на пијалоци во државава со кои ќе дискустира за вклучување на овие производи во одлуките за поевтинување на производи што ги најави Владата. -Очекувам да имаме позитивен „фидбек“ и од нивна страна и со наредна одлука, освен хемиските производи, да бидат

Владата се премисли И ПИЈАЛОЦИТЕ ЌЕ ТРЕБА ДА ПОЕВТИНАТ

Владата се премисли И ПИЈАЛОЦИТЕ ЌЕ ТРЕБА ДА ПОЕВТИНАТ

Министерот за економија Крешник Бектеши денеска ќе има состанок со производителите и дистрибутерите на пијалоци во државава со кои ќе дискустира за вклучување на овие производи во одлуките за поевтинување на производи што ги најави Владата. -Очекувам да имаме позитивен „фидбек“ и од нивна страна и со наредна одлука, освен хемиските производи, да бидат

Каков ќе биде ефектот од „Гарантирана цена“

Каков ќе биде ефектот од „Гарантирана цена“

Embedded video for Каков ќе биде ефектот од „Гарантирана цена“ Замрзнувањето на цените ќе даде некаков ефект, но само ако трае подолго. Важно е да се замрзнат и производствените и големопродажни цени, а не само на мало, за да не се случи недостиг на производи. Ова е генералната оценка на економистите околку владината мерка –замрзнување на цени. Ако

„Гарантирана цена“ од среда за 50 прехранбени производи

„Гарантирана цена“ од среда за 50 прехранбени производи

Embedded video for „Гарантирана цена“ од среда за 50 прехранбени производи „Гарантирана цена“. Ваква ознака ќе добијат сите производи чии цени владата утре ќе ги замрзне. Рефенрентната цена, според која ќе бидат формирани новите цени на 50 категории на производи е 10% пониска од изложените на 1 август. Министерот за економија не откри за кои точно

Србија ја проширува листата на поевтина храна и други производи

Србија ја проширува листата на поевтина храна и други производи

Акцијата „Подобра цена – цена за народот“, од среда, во Србија ќе се прошири за 16 нови категории производи: брашно ТИП 500 и ТИП 400, сончогледово масло, кисело млеко, маргарин, намаз со сирење, кромид, грав, зелка, паштета, виршли, замрзнат грашок, џем, бисквити, паста за заби и сапун. Промоцијата ќе трае до 31 декември, а производите што се дел