притисни ентер »

Патолозите пронашле згрутчување на крв во речиси секој орган кај починат од ковид-19
Патолозите пронашле згрутчување на крв во речиси секој орган кај починат од ковид-19

Патолозите пронашле згрутчување на крв во речиси секој орган кај починат од ковид-19

Аутопсијата на луѓето кои починале од коронавирус им помага на лекарите подобро да разберат како ковид-19 влијае на телото и организмот. Едно од најголемите откритија досега се крвите згрутчувања во органите на починатите пациенти, пренесува Си-ен-ен . Докторката Ејми Рапкивиц, главен патолог во Медицинскиот центар „Лангон“ во Њујорк, во интервју за

Патолозите пронашле згрутчување на крв во речиси секој орган кај починат од ковид-19

Патолозите пронашле згрутчување на крв во речиси секој орган кај починат од ковид-19

Аутопсијата на луѓето кои починале од коронавирус им помага на лекарите подобро да разберат како ковид-19 влијае на телото и организмот. Едно од најголемите откритија досега се крвите згрутчувања во органите на починатите пациенти, пренесува Си-ен-ен . Докторката Ејми Рапкивиц, главен патолог во Медицинскиот центар „Лангон“ во Њујорк, во интервју за

Патолозите пронашле згрутчување на крв во речиси секој орган кај починат од ковид-19

Патолозите пронашле згрутчување на крв во речиси секој орган кај починат од ковид-19

Аутопсијата на луѓето кои починале од коронавирус им помага на лекарите подобро да разберат како ковид-19 влијае на телото и организмот. Едно од најголемите откритија досега се крвите згрутчувања во органите на починатите пациенти, пренесува Си-ен-ен . Докторката Ејми Рапкивиц, главен патолог во Медицинскиот центар „Лангон“ во Њујорк, во интервју за

Патолозите пронашле згрутчување на крв во речиси секој орган кај починат од ковид-19

Патолозите пронашле згрутчување на крв во речиси секој орган кај починат од ковид-19

Аутопсијата на луѓето кои починале од коронавирус им помага на лекарите подобро да разберат како ковид-19 влијае на телото и организмот. Едно од најголемите откритија досега се крвите згрутчувања во органите на починатите пациенти, пренесува Си-ен-ен. Докторката Ејми Рапкивиц, главен патолог во Медицинскиот центар „Лангон“ во Њујорк, во интервју за

Лекари прегледувале починати од коронавирус: Во секој орган пронашле згрутчена крв, но ги изненадило тоа што не го пронашле

Лекари прегледувале починати од коронавирус: Во секој орган пронашле згрутчена крв, но ги изненадило тоа што не го пронашле

Аутопсиите на починатите од коронавирус им помагаат на лекарите подобро да разберат како "Ковид-19" влијае на телото и организмот. Едно од најголемите откритија досега е пронаоѓањето на згрутчена крв во органите на починатите пациенти. Докторката Ејми Рапкијевич, началничка на патологија при Медицинскиот центар Лангон во Њујорк, објасила зошто ова

Патолозите зачудени: Згрутчена крв пронашле речиси во сите органи на пациентите починати од ковид-19

Патолозите зачудени: Згрутчена крв пронашле речиси во сите органи на пациентите починати од ковид-19

Научниците се надеваат дека ќе откријат како овие клетки влијаат на малите крвни садови и згрутчувањата во нив кај пациентите од ковид-19, додаде Рапкиевиц. Обдукциите на луѓе кои починале од коронавирус им помагаат на лекарите подобро да разберат како ковид -19 влијае на телото и организмот. Едно од најголемите откритија досега се крвните згрутчувања