притисни ентер »

Цело време сме биле во заблуда: Синиот дел од гумата не служи за бришење пенкало
Цело време сме биле во заблуда: Синиот дел од гумата не служи за бришење пенкало

Цело време сме биле во заблуда: Синиот дел од гумата не служи за бришење пенкало

Се сеќавате ли на црвено-сините гуми за бришење? Се уште ги има во продажба. Сите мислевме дека црвениот дел служи за бришење на графитни моливи, а синиот за бришење на пенкала, но секој обид да се употреби синиот дел се завршуваше со искината хартија бидејќи тој дел од гумата за бришење е премногу груб. Всушност, синиот дел е наменет за бришење на

Десет работи чија намена никогаш не би ја погодиле

Десет работи чија намена никогаш не би ја погодиле

Постојат голем број работи кои секојдневно ги гледаме наоколу, а не знаеме за што точно служат. На прв поглед изгледаат сосема бескорисно, но сите тие имаат скриени намени. Во продолжение прочитајте за намената на следниве неколку работи, која сигурни сме дека никогаш не би ја погодиле… 1. Копчето во задниот дел на кошулата Постојат три можни објаснувања