притисни ентер »

Истражување: „Аспиринот“ сепак не им користи на сите
Истражување: „Аспиринот“ сепак не им користи на сите

Истражување: „Аспиринот“ сепак не им користи на сите

Мала доза „Аспирин“ на ден, како што се смета, им помага на оние што преживееле срцев удар, но резултатите од новото истражување покажуваат дека за другите луѓе лекот нема голема корист. - Луѓето кои преживеале срцев или мозочен удар, може да имаат корист од „Аспиринот“. Тоа ја намалува опасноста од повторување на ударот, и е препорачливо, смета д-р

Според научници од САД аспиринот може да биде смртоносен

Според научници од САД аспиринот може да биде смртоносен

Истражувачи од САД предупредуваат за смртоносен ризик од употребата на аспиринот, дури и во мали дози, објави CNN. Американскиот колеџ за кардиологија и Американската асоцијација за срце анализирале податоци од 13 студии во кои земале учество повеќе од 130.000 лица на возраст од 42 до 74 години без срцеви заболувања и без преживеан мозочен удар, а