притисни ентер »

Игзледа дека вегетарјанската храна всушност е најдобра за нашето здравје
Игзледа дека вегетарјанската храна всушност е најдобра за нашето здравје

Игзледа дека вегетарјанската храна всушност е најдобра за нашето здравје

Клучот за здравјето е разновидна исхрана. Но, изгледа дека вегетаријанската има многу предности. Поточно, истражувањата потврдија дека исхраната базирана на растителни намирници, овошје, зеленчук и житарки го намалува ризикот од дијабетес тип 2. „Докажавме дека конзумирањето на храна без месо го намалува ризикот од дијабетес тип 2 за дури 23%“, објасни

Оваа храна е најпогодна за летните денови

Оваа храна е најпогодна за летните денови

Летото е најдоброто годишно време кога може најмногу да уживаме во здрава и свежа храна. Препорачливо е барем во овој период да се избегнува пржената и мрсна храна. Црвено, портокалово или жолто овошје и зеленчук Шаренилото на овошје и зеленчук во чиниите нуди многу хранливи материи кои го штитат организмот од дејството на слободните радикали, го намалуваат