притисни ентер »

Amazon претстави роботи за пакување кои ги заменуваат човечките работници
Amazon претстави роботи за пакување кои ги заменуваат човечките работници

Amazon претстави роботи за пакување кои ги заменуваат човечките работници

Amazon.com Inc започнал со лансирање на машини кои ќе преземат неколку илјади работници кои до сега работеле на пакување нарачки. Се работи за моделите CartonWrap кои можат да спакуваат помеѓу 600 и 800 пакети на час, што е значително побрзо од резултатите што ги постигнуваат човечките работници. Компанијата последните години во нејзините објекти додава

Amazon претстави роботи за пакување кои ги заменуваат човечките работници

Amazon претстави роботи за пакување кои ги заменуваат човечките работници

Amazon.com Inc започнал со лансирање на машини кои ќе преземат неколку илјади работници кои до сега работеле на пакување нарачки. Се работи за моделите CartonWrap кои можат да спакуваат помеѓу 600 и 800 пакети на час, што е значително побрзо од резултатите што ги постигнуваат човечките работници. Компанијата последните години во нејзините објекти додава

Amazon претстави роботи за пакување кои ги заменуваат човечките работници

Amazon претстави роботи за пакување кои ги заменуваат човечките работници

Amazon.com Inc започнал со лансирање на машини кои ќе преземат неколку илјади работници кои до сега работеле на пакување нарачки. Се работи за моделите CartonWrap кои можат да спакуваат помеѓу 600 и 800 пакети на час, што е значително побрзо од резултатите што ги постигнуваат човечките работници. Компанијата последните години во нејзините објекти додава

Amazon со автоматизација ќе го намалува бројот на вработени

Amazon со автоматизација ќе го намалува бројот на вработени

Фото: Pixabay Технолошката компанија Amazon претстави машини што ја автоматизираат работата на илјадници вработени, пишува Reuters . Amazon во последните неколку години постојано развива технологија со чија помош полесно се пакуваат и транспортираат производите. Овие машини ќе бидат поставени во голем дел од магацините на компанијата, каде што работат