притисни ентер »

Промените на Уставот денеска ќе излезат во Службен весник, Заев почна да го употребува новото име
Промените на Уставот денеска ќе излезат во Службен весник, Заев почна да го употребува новото име

Промените на Уставот денеска ќе излезат во Службен весник, Заев почна да го употребува новото име

Embedded video for Промените на Уставот денеска ќе излезат во Службен весник, Заев почна да го употребува новото име Да живее Македонија, да живее Република Северна Македонија. Првата прес конференција, ден по усвојување на уставните измени премиерот Заев ја заокружи  со новото уставно име на државата. Тонско граѓаните прво од премиерот на чујат..