притисни ентер »

Димитров: Очекуваме датум за преговори со ЕУ

Димитров: Очекуваме датум за преговори со ЕУ

Евроинтеграцијата е најдобриот инструмент што го има ЕУ за да им помогне на оние кои сакаат да се променат и да направат реформи, истакна македонскиот министер за надворешни работи Никола Димитров на конференцијата за перспективите на Западен Балкан за вклучување во ЕУ, што се одржа денеска во Софија. Димитров рече дека по позитивниот извештај од ЕК

Туск: Ќе ја потврдиме европската перспектива на Западен Балкан

Туск: Ќе ја потврдиме европската перспектива на Западен Балкан

Претседателот на Европскиот Совет Доналд Туск во пресрет на самитот „ЕУ-Западен Балкан“ во Софија соопшти дека за првпат по 15 години утре ќе се соочат лидерите на Унијата со сите лидери на Западен Балкан. „Тоа ќе биде можност да го потврдиме ставот дека европската перспектива на Западниот Балкан е геостратешки избор. Сакаме да покажеме дека се грижиме

Димитров: Очекуваме датум за преговори со ЕУ

Димитров: Очекуваме датум за преговори со ЕУ

Евроинтеграцијата е најдобриот инструмент што го има ЕУ за да им помогне на оние кои сакаат да се променат и да направат реформи, истакна македонскиот министер за надворешни работи Никола Димитров на конференцијата за перспективите на Западен Балкан за вклучување во ЕУ, што се одржа денеска во Софија. Димитров рече дека по позитивниот извештај од ЕК

Димитров: Македонија со право очекува датум за преговори со ЕУ

Димитров: Македонија со право очекува датум за преговори со ЕУ

Македонскиот министер за надворешни работи Никола Димитров на конференцијата во Софија за перспективите на Западен Балкан за вклучување во ЕУ порача дека по позитивниот извештај од ЕК и препораката за преговори, Македонија со право очекува да добие датум за нивно започнување. Европската перспективата, како што наведе, не треба остане само на зборови,

Димитров од Софија: Можно е чудо во спорот за името

Димитров од Софија: Можно е чудо во спорот за името

Шефот на македонската дипломатија Никола Димитров од Софија порача дека е можно „чудо“ во преговорите за името со грција и побара од ЕУ датум за почеток на преговорите. Ќе биде чудо доколку успееме да го решиме спорот за името со Грција, но чудата се можни. А, денес на сите ни се потребни чуда.“ Ова е пораката на шефот на македонската дипломатија Никола

Димитров: Очекуваме датум за преговори со ЕУ

Димитров: Очекуваме датум за преговори со ЕУ

Димитров: Очекуваме датум за преговори со ЕУ Евроинтеграцијата е најдобриот инструмент што го има ЕУ за да им помогне на оние кои сакаат да се променат и да направат реформи, истакна македонскиот министер за надворешни работи Никола Димитров на конференцијата за перспективите на Западен Балкан за вклучување во ЕУ, што се одржа денеска во Софија. Димитров

Димитров: Ќе биде вистинска трагедија ако на Македонија не ѝ се даде датум за преговори со ЕУ

Димитров: Ќе биде вистинска трагедија ако на Македонија не ѝ се даде датум за преговори со ЕУ

Евроинтеграцијата е најдобриот инструмент што го има ЕУ за да им помогне на оние кои сакаат да се променат и да направат реформи, истакна македонскиот министер за надворешни работи Никола Димитров на конференцијата за перспективите на Западен Балкан за вклучување во ЕУ, што се одржа денеска во Софија. Димитров рече дека по позитивниот извештај од ЕК

Димитров: Очекуваме датум за преговори со ЕУ

Димитров: Очекуваме датум за преговори со ЕУ

Софија, 16 мај 2018 (МИА) – Евроинтеграцијата е најдобриот инструмент што го има ЕУ за да им помогне на оние кои сакаат да се променат и да направат реформи, истакна македонскиот министер за надворешни работи Никола Димитров на конференцијата за перспективите на Западен Балкан за вклучување во ЕУ, што се одржа денеска во Софија. Димитров рече дека

Димитров: Ќе биде чудо ако го решиме спорот со Грција

Димитров: Ќе биде чудо ако го решиме спорот со Грција

Шефот на македонската дипломатија Никола Димитров од Софија порача дека е потребно „чудо“ да се реши спорот за името со Грција и побара од ЕУ датум за почеток на преговорите. Ќе биде чудо доколку успееме да го решиме спорот за името со Грција, но чудата се можни. А, денес на сите ни се потребни чуда, рече Димитров, во пресрет на утрешниот состанок