притисни ентер »

Астрономски календар
Астрономски календар

Астрономски календар

Скопје, 8 декември  2019 (МИА) – Денеска е недела, 8 декември 2019 година, 342-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 23 дена. Сонцето во Скопје изгреа во 6 часот и 47 минути, а ќе зајде во 16 часот и 2 минути. Денов трае 9 часа и 15 минути. Месечината, која е во фаза на прва четвртина, ќе изгрее во 14 часот и 6 минути, а ќе зајде 

Астрономски календар: Денов трае 9 часа и 15 минути

Астрономски календар: Денов трае 9 часа и 15 минути

Денеска е недела, 8 декември 2019 година, 342-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 23 дена. Сонцето во Скопје изгреа во 6 часот и 47 минути, а ќе зајде во 16 часот и 2 минути. Денов трае 9 часа и 15 минути. Месечината, која е во фаза на прва четвртина, ќе изгрее во 14 часот и 6 минути, а ќе зајде  во 2 часот и 35 минути.

Астрономски календар – 7 декември

Астрономски календар – 7 декември

Денеска е 7 декември, 342-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 24 дена. Сонцето во Скопје изгреа во 6 часот и 47 минути,  а ќе зајде во 16 часот и 2 минути. Денов трае 9 часа и 15 минути. Месечината, која е во фаза на прва четвртина, ќе изгрее во 12 часот и 2 минути, а ќе зајде во 23 часот и 49 минути.

Астрономски календар – 6 декември

Астрономски календар – 6 декември

Денеска е 6 декември, 341-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 25 дена. Сонцето во Скопје изгреа во 6 часот и 46 минути,  а ќе зајде во 16 часот и 2 минути. Денов трае 9 часа и 16 минути. Месечината, која е во фаза на млада Месечина, ќе изгрее во 11 часот и 29 минути, а ќе зајде во 22 часот и 43 минути.

Астрономски календар – 5 декември

Астрономски календар – 5 декември

Денеска е 5 декември, 340-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 26 дена. Сонцето во Скопје изгреа во 6 часот и 45 минути,  а ќе зајде во 16 часот и 2 минути. Денов трае 9 часа и 17 минути. Месечината, која е во фаза на млада Месечина, ќе изгрее во 10 часот и 53 минути, а ќе зајде во 21 часот и 39 минути.

Астрономски календар

Астрономски календар

Денеска е четврток, 5 декември 2019 година, 339-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 26 дена. Сонцето во Скопје изгреа во 6 часот и 44 минути, а ќе зајде во 16 часот и 2 минути. Денов трае 9 часа и 18 минути. Месечината, која е во фаза на прва четвртина, ќе изгрее во 12 часот и 55 минути и нема да зајде ова деноноќие.