притисни ентер »

VW Group со 70 електрични модели за 10 години
VW Group со 70 електрични модели за 10 години

VW Group со 70 електрични модели за 10 години

Концернот Volkswagen Group и брендовите кои се дел од него во следната деценија ќе произведат 70 целосно електрични модели. Очекувањата се продажбите на електро мобилите во тој период да се во рамки на 22 милиони примероци. Претходно компанијата планираше 50 електро мобилите во тираж од 15 милиони бројки. Раководството на VW Group е убедено дека транзицијата

Volkswagen ќе пушти 70 електрични модели во следните десет години

Volkswagen ќе пушти 70 електрични модели во следните десет години

Групацијата Volkswagen ги менува плановите. Место 50, во следните десетина години ќе бидат пуштени близу 70 модели со електричен погон. Волфсбург очекува да продаде повеќе од 20 милиони електрични автомобили до крајот на следната декада. Групацијата Volkswagen ќе има важен удел во претстојните промени во начинот на којшто ги користиме автомобилите,

Групацијата VW со 22 милиони електрични автомобили до 2028 година

Групацијата VW со 22 милиони електрични автомобили до 2028 година

Неодамна компанијата произлезе со прилично амбициозен план за лансирање на 50 нови електрични модели до 2028 година, кој сега стана уште поамбициозен со најавата за испорачување на 22 милиони електрични автомобили до истата година На годишната пресконференција на Volkswagen AG, компанијата објави дека на пазарот ќе донесе речиси 70 нови електрични

Новите батерии на Porsche со зголемен електричен опсег

Новите батерии на Porsche со зголемен електричен опсег

Извршниот директор на компанијата неодамна изјави дека новата генерација на батерии ќе биде претставена веќе наредната година, а ќе нуди значително поголем електричен опсег Една од поактуелните теми во модерниот свет на автомобилите е онаа насочена кон развојот на батериите кај електричните возила, како и зголемувањето на возниот опсег. Потенцијалните

Во наредните 10 години VW Group планира производство на 22 милиони EV!

Во наредните 10 години VW Group планира производство на 22 милиони EV!

Речи 70 нови електрични модели до 2028 година, наместо до скоро најавуваните 50 е планот што деновиве го промовира VAG концернот Темелните промени во Volkswagen Grоup продолжуваат особено во системот на индивидуалната мобилност и системски се усогласува кон електричната мобилност . Најдобар показател е како Групата планир а во наредните 10 години да

Новиот Porsche Taycan веќе има 20 000 купувачи

Новиот Porsche Taycan веќе има 20 000 купувачи

Првиот, чисто електричен, спортски автомобил од Porsche, Taycan стекна големо внимание насекаде низ светот. Возилото нема да биде претставено на јавноста до септември и неговиот финален дизајн сеуште е непознат. Но сепак, повеќе од 20.000 луѓе ширум светот имаат сериозен интерес да купат еден од нив, како што потврдија од компанијата на Меѓународниот

Новиот Porsche Taycan веќе има 20 000 купувачи

Новиот Porsche Taycan веќе има 20 000 купувачи

Првиот, чисто електричен, спортски автомобил од Porsche, Taycan стекна големо внимание насекаде низ светот. Возилото нема да биде претставено на јавноста до септември и неговиот финален дизајн сеуште е непознат. Но сепак, повеќе од 20.000 луѓе ширум светот имаат сериозен интерес да купат еден од нив, како што потврдија од компанијата на Меѓународниот