притисни ентер »

Дедото на Тамара доби седум години и шест месеци затворска казна

Дедото на Тамара доби седум години и шест месеци затворска казна

„Обвинетиот му се доближува и од непосредна близина го вперува пиштолот директно во неговата глава и испукува. Оштетениот е жив не затоа што обвинетиот не сакал да го убие туку затоа што оштетениот Тодоров успеал да се наведне и да помине под неговата рака", вели Софија Лаличиќ, Судија. Ова е дел од образложението на судијата Софија Лаличиќ за пресудата

Дедото на Тамара доби седум години и шест месеци затворска казна

Дедото на Тамара доби седум години и шест месеци затворска казна

„Обвинетиот му се доближува и од непосредна близина го вперува пиштолот директно во неговата глава и испукува. Оштетениот е жив не затоа што обвинетиот не сакал да го убие туку затоа што оштетениот Тодоров успеал да се наведне и да помине под неговата рака", вели Софија Лаличиќ, Судија. Ова е дел од образложението на судијата Софија Лаличиќ за пресудата

Дедото на Тамара доби седум години и шест месеци затворска казна

Дедото на Тамара доби седум години и шест месеци затворска казна

„Обвинетиот му се доближува и од непосредна близина го вперува пиштолот директно во неговата глава и испукува. Оштетениот е жив не затоа што обвинетиот не сакал да го убие туку затоа што оштетениот Тодоров успеал да се наведне и да помине под неговата рака", вели Софија Лаличиќ, Судија. Ова е дел од образложението на судијата Софија Лаличиќ за пресудата

ДЕДОТО НА ТАМАРА ОСУДЕН НА 7,5 ГОДИНИ ЗАТВОР ОТИ ПУКАШЕ ВО ЕКСМИНИСТЕРОТ ТОДОРОВ

ДЕДОТО НА ТАМАРА ОСУДЕН НА 7,5 ГОДИНИ ЗАТВОР ОТИ ПУКАШЕ ВО ЕКСМИНИСТЕРОТ ТОДОРОВ

Љупчо Стојановски, дедото на Тамара Димовска од Велес која почина во 2015 чекајќи операција на ‘рбетот во странство, денеска во Кривичниот суд во Скопје доби седум и пол години затвор за обид за убиство на поранешниот министер за здравство Никола Тодоров. Стојановски пукаше во него непосредно пред тој да ја предаде должноста на новиот министер Арбен

Дедото на Тамара доби седум години и шест месеци затворска казна

Дедото на Тамара доби седум години и шест месеци затворска казна

„Обвинетиот му се доближува и од непосредна близина го вперува пиштолот директно во неговата глава и испукува. Оштетениот е жив не затоа што обвинетиот не сакал да го убие туку затоа што оштетениот Тодоров успеал да се наведне и да помине под неговата рака", вели Софија Лаличиќ, Судија. Ова е дел од образложението на судијата Софија Лаличиќ за пресудата

Дедото на Тамара доби седум години и шест месеци затворска казна

Дедото на Тамара доби седум години и шест месеци затворска казна

„Обвинетиот му се доближува и од непосредна близина го вперува пиштолот директно во неговата глава и испукува. Оштетениот е жив не затоа што обвинетиот не сакал да го убие туку затоа што оштетениот Тодоров успеал да се наведне и да помине под неговата рака", вели Софија Лаличиќ, Судија. Ова е дел од образложението на судијата Софија Лаличиќ за пресудата

Дедото на Тамара доби седум години и шест месеци затворска казна

Дедото на Тамара доби седум години и шест месеци затворска казна

„Обвинетиот му се доближува и од непосредна близина го вперува пиштолот директно во неговата глава и испукува. Оштетениот е жив не затоа што обвинетиот не сакал да го убие туку затоа што оштетениот Тодоров успеал да се наведне и да помине под неговата рака", вели Софија Лаличиќ, Судија. Ова е дел од образложението на судијата Софија Лаличиќ за пресудата

Дедото на Тамара доби седум години и шест месеци затворска казна

Дедото на Тамара доби седум години и шест месеци затворска казна

„Обвинетиот му се доближува и од непосредна близина го вперува пиштолот директно во неговата глава и испукува. Оштетениот е жив не затоа што обвинетиот не сакал да го убие туку затоа што оштетениот Тодоров успеал да се наведне и да помине под неговата рака", вели Софија Лаличиќ, Судија. Ова е дел од образложението на судијата Софија Лаличиќ за пресудата

Дедото на Тамара доби седум години и шест месеци затворска казна

Дедото на Тамара доби седум години и шест месеци затворска казна

„Обвинетиот му се доближува и од непосредна близина го вперува пиштолот директно во неговата глава и испукува. Оштетениот е жив не затоа што обвинетиот не сакал да го убие туку затоа што оштетениот Тодоров успеал да се наведне и да помине под неговата рака", вели Софија Лаличиќ, Судија. Ова е дел од образложението на судијата Софија Лаличиќ за пресудата

Дедото на Тамара доби седум години и шест месеци затворска казна

Дедото на Тамара доби седум години и шест месеци затворска казна

„Обвинетиот му се доближува и од непосредна близина го вперува пиштолот директно во неговата глава и испукува. Оштетениот е жив не затоа што обвинетиот не сакал да го убие туку затоа што оштетениот Тодоров успеал да се наведне и да помине под неговата рака", вели Софија Лаличиќ, Судија. Ова е дел од образложението на судијата Софија Лаличиќ за пресудата