притисни ентер »

„Денеска не е добар ден – БУГАРИЈА БЛОКИРА ДВЕ ЗЕМЈИ“
„Денеска не е добар ден – БУГАРИЈА БЛОКИРА ДВЕ ЗЕМЈИ“

„Денеска не е добар ден – БУГАРИЈА БЛОКИРА ДВЕ ЗЕМЈИ“

Овој случај уште еднаш покажува дека проблемот е во консензусот во одлучувањето. Не можеме да продолжиме затоа што една земја блокира. Денеска не е добар ден, бидејќи требаше да го започнеме пристапниот процес за две земји, но не можеме, бидејќи една земјата го блокира целиот процес. Треба да ги разгледаме нашите методи на работа, изјави високиот претставник

„Денеска не е добар ден – БУГАРИЈА БЛОКИРА ДВЕ ЗЕМЈИ“

„Денеска не е добар ден – БУГАРИЈА БЛОКИРА ДВЕ ЗЕМЈИ“

Овој случај уште еднаш покажува дека проблемот е во консензусот во одлучувањето. Не можеме да продолжиме затоа што една земја блокира. Денеска не е добар ден, бидејќи требаше да го започнеме пристапниот процес за две земји, но не можеме, бидејќи една земјата го блокира целиот процес. Треба да ги разгледаме нашите методи на работа, изјави високиот претставник

Борел: „Денеска не е добар ден – Бугарија го блокира процесот“

Борел: „Денеска не е добар ден – Бугарија го блокира процесот“

Високиот претставник на ЕУ за надворешна политика и безбедност Жосеп Борел изрази незадоволство што во Бугарија нема напредок во однос на отворањето на пристапните преговори меѓу Северна Македонија и Албанија и рече дека тоа покажува оти консензусот не е добро решение за донесување одлуки во ЕУ. var ai_block_div = document.getElementsByClassName (‘ai-viewports’);

Борел: Една земја го блокира целиот процес на проширување

Борел: Една земја го блокира целиот процес на проширување

Денеска не е добар ден, бидејќи требаше да го започнеме пристапниот процес со две земји, но не можеме, затоа што една држава го блокира целиот процес на проширување, изјави денеска во Брисел високиот претставник на ЕУ за надворешна политика и безбедност Жосеп Борел пред почетокот на Самитот ЕУ – Западен Балкан. Тој изрази незадоволство поради недостигот

Борел: Една земја го блокира целиот процес на проширување

Борел: Една земја го блокира целиот процес на проширување

Денеска не е добар ден, бидејќи требаше да го започнеме пристапниот процес со две земји, но не можеме, затоа што една држава го блокира целиот процес на проширување, изјави денеска во Брисел високиот претставник на ЕУ за надворешна политика и безбедност Жосеп Борел пред почетокот на Самитот ЕУ – Западен Балкан. Тој изрази незадоволство поради недостигот

Борел: „Денеска не е добар ден – Бугарија го блокира процесот“

Борел: „Денеска не е добар ден – Бугарија го блокира процесот“

Високиот претставник на ЕУ за надворешна политика и безбедност Жосеп Борел изрази незадоволство што во Бугарија нема напредок во однос на отворањето на пристапните преговори меѓу Северна Македонија и Албанија и рече дека тоа покажува оти консензусот не е добро решение за донесување одлуки во ЕУ. „Овој случај уште еднаш покажува дека проблемот е во

Борел: „Денеска не е добар ден – Бугарија го блокира процесот“

Борел: „Денеска не е добар ден – Бугарија го блокира процесот“

Високиот претставник на ЕУ за надворешна политика и безбедност Жосеп Борел изрази незадоволство што во Бугарија нема напредок во однос на отворањето на пристапните преговори меѓу Северна Македонија и Албанија и рече дека тоа покажува оти консензусот не е добро решение за донесување одлуки во ЕУ. „Овој случај уште еднаш покажува дека проблемот е во

Борел: Една земја го блокира целиот процес на проширување

Борел: Една земја го блокира целиот процес на проширување

Денеска не е добар ден, бидејќи требаше да го започнеме пристапниот процес со две земји, но не можеме, затоа што една држава го блокира целиот процес на проширување, изјави денеска во Брисел високиот претставник на ЕУ за надворешна политика и безбедност Жосеп Борел пред почетокот на Самитот ЕУ – Западен Балкан. Тој изрази незадоволство поради недостигот

Борел: Консензусот е проблем при одлучувањето една земја го блокира целиот процес на проширување

Борел: Консензусот е проблем при одлучувањето една земја го блокира целиот процес на проширување

Денеска не е добар ден, бидејќи требаше да го започнеме пристапниот процес со две земји, но не можеме, затоа што една држава го блокира целиот процес на проширување, изјави денеска во Брисел високиот претставник на ЕУ за надворешна политика и безбедност Жосеп Борел пред почетокот на Самитот ЕУ – Западен Балкан. Тој изрази незадоволство поради недостигот