притисни ентер »

Потпорниот ѕид НАД Детска клиника паѓал од 2019, Герасимовски тврди тоа е проблем на Град Скопје, а арсовска вели дека е на министерство За здравство
Потпорниот ѕид НАД Детска клиника паѓал од 2019, Герасимовски тврди тоа е проблем на Град Скопје, а арсовска вели дека е на министерство За здравство

Потпорниот ѕид НАД Детска клиника паѓал од 2019, Герасимовски тврди тоа е проблем на Град Скопје, а арсовска вели дека е на министерство За здравство

Уште во мај 2019, од Детска клиника испратиле барале од Општина Центар да се санира потпорниот ѕид на улицата Белградска оти е навален, постои опасност да падне и е небезбедно движењето на пациентите. Писмото е доставено од тогашното раководство на Клиниката, но од Општина Центар, со која тогаш раководел градоначалникот Саша Богдановиќ, ништо не преземале

Надлежните си ја префрлаат одговорноста за санирање на потпорниот ѕид над Детската клиника

Надлежните си ја префрлаат одговорноста за санирање на потпорниот ѕид над Детската клиника

Надлежните си ја префрлаат одговорноста за санација на потпорниот ѕид кај Детската клиника. Од Град Скопје се изземаа од одговорност и посочија дека Општина Центар и Министерството за здравство се надлежни за овој проблем. Од Општина Центар пак велат дека ако било во нивна надлежност досега ќе го решеле проблемот и дека  безбедноста и одржувањето на

Ѕидот во Клинички паѓа, а за мистрија нема кој да се фати

Ѕидот во Клинички паѓа, а за мистрија нема кој да се фати

Во морето дезинформации, надлежностои и ненадлежности, единствено точна информација е дека ѕидот покрај улицата „Белградска“ кај Детската клиника со години се распаѓа и станува сѐ поопасен и за минувачите и за автомобилите и објектите. Сѐ друго е префрлање на топката од една институција во друга, од Министерство во општина, од општина во Град Скопје,

Герасимовски: Да беше наша надлежност, ѕидот одамна ќе беше саниран

Герасимовски: Да беше наша надлежност, ѕидот одамна ќе беше саниран

Општина Центар остро ги демантира наводите и шпекулациите дека санацијата на потпорниот ѕид на Клинички Центар и улица „Белградска“ се во надлежност на општината. За тоа постојат законски акти и одлуки. Со одлука на Совет и Договорот, склучен меѓу Град Скопје и Општина Центар, на 5.8.2019 година, градските власти ја преземаат обврската за проектирање,

Општина Центар ги демантира наводите дека санацијата на потпорниот ѕид на Клинички Центар и улица „Белградска“ е во надлежност на општината

Општина Центар ги демантира наводите дека санацијата на потпорниот ѕид на Клинички Центар и улица „Белградска“ е во надлежност на општината

Општина Центар остро ги демантира наводите и шпекулациите дека санацијата на потпорниот ѕид на Клинички Центар и улица „Белградска“ се во надлежност на општината. За тоа постојат законски акти и одлуки. Со одлука на Совет и Договорот, склучен  меѓу Град Скопје и Општина Центар, на 5.8.2019 година,  градските власти ја преземаат обврската за проектирање,

Герасимовски: Да беше наша надлежност, ѕидот одамна ќе беше саниран

Герасимовски: Да беше наша надлежност, ѕидот одамна ќе беше саниран

Општина Центар остро ги демантира наводите и шпекулациите дека санацијата на потпорниот ѕид на Клинички Центар и улица „Белградска“ се во надлежност на општината. За тоа постојат законски акти и одлуки. Со одлука на Совет и Договорот, склучен меѓу Град Скопје и Општина Центар, на 5.8.2019 година, градските власти ја преземаат обврската за проектирање,

Герасимовски: Да беше наша надлежност, ѕидот одамна ќе беше саниран

Герасимовски: Да беше наша надлежност, ѕидот одамна ќе беше саниран

Општина Центар остро ги демантира наводите и шпекулациите дека санацијата на потпорниот ѕид на Клинички Центар и улица „Белградска“ се во надлежност на општината. За тоа постојат законски акти и одлуки. Со одлука на Совет и Договорот, склучен меѓу Град Скопје и Општина Центар, на 5.8.2019 година, градските власти ја преземаат обврската за проектирање,

Герасимовски: Да беше наша надлежност, ѕидот одамна ќе беше саниран

Герасимовски: Да беше наша надлежност, ѕидот одамна ќе беше саниран

Општина Центар остро ги демантира наводите и шпекулациите дека санацијата на потпорниот ѕид на Клинички Центар и улица „Белградска“ се во надлежност на општината. За тоа постојат законски акти и одлуки. Со одлука на Совет и Договорот, склучен меѓу Град Скопје и Општина Центар, на 5.8.2019 година, градските власти ја преземаат обврската за проектирање,

Герасимовски: Да беше наша надлежност, ѕидот одамна ќе беше саниран

Герасимовски: Да беше наша надлежност, ѕидот одамна ќе беше саниран

Општина Центар остро ги демантира наводите и шпекулациите дека санацијата на потпорниот ѕид на Клинички Центар и улица „Белградска“ се во надлежност на општината. Во денешното соопштение се наведува дека за тоа постојат законски акти и одлуки. Се додва дека со одлука на Совет и Договорот, склучен меѓу Град Скопје и Општина Центар, на 5.8.2019 година,

ДОГОВОР ПОТПИШАН ОД ШИЛЕГОВ НЕ ВАЖИ ЗА ДАНЕЛА Герасимовски ја обвини Арсовска за паднатниот ѕид над Детската клиника

ДОГОВОР ПОТПИШАН ОД ШИЛЕГОВ НЕ ВАЖИ ЗА ДАНЕЛА Герасимовски ја обвини Арсовска за паднатниот ѕид над Детската клиника

Општина Центар остро ги демантира наводите и шпекулациите дека санацијата на потпорниот ѕид на Клинички Центар и улица Белградска се во надлежност на општината. Претходно Град Скопје „топката“ за урнатиот ѕид ја префрли на Министерството за здравство, а улицата дека е под надлежност на Општина Центар. „За тоа постојат законски акти и одлуки. Со одлука