притисни ентер »

Почина актерот Мустафа Јашар
Почина актерот Мустафа Јашар

Почина актерот Мустафа Јашар

На 77-годишна возраст вчера почина доајенот на Турскиот театар во Скопје Мустафа Јашар. -Јашар беше чинарот на нашиот театар, нашиот сакан и вреднуван колега. Изразуваме длабоко сочувство до семејство и неговите најблиски, соопштија од Турскиот театар. Мустафа Јашар е роден на 19 август 1946 година во Куманово. Дипломирал на Филолошкиот факултет во

Почина актерот Мустафа Јашар

Почина актерот Мустафа Јашар

На 77-годишна возраст вчера почина доајенот на Турскиот театар во Скопје Мустафа Јашар. Како што објави НУ Турски театар – Скопје, Јашар беше чинарот на нашиот театар, нашиот сакан и вреднуван колега. – Изразуваме длабоко сочувство до семејство и неговите најблиски, објави Турскиот театар на Фејсбук. Мустафа Јашар е роден на 19 август 1946 година во

Почина актерот Мустафа Јашар, доајен на Турскиот театар во Скопје

Почина актерот Мустафа Јашар, доајен на Турскиот театар во Скопје

На 77-годишна возраст почина доајенот на Турскиот театар во Скопје Мустафа Јашар. Како што објави НУ Турски театар – Скопје, Јашар беше чинарот на нашиот театар, нашиот сакан и вреднуван колега. Изразуваме длабоко сочувство до семејство и неговите најблиски, објави Турскиот театар на Фејсбук. Мустафа Јашар е роден на 19 август 1946 година во Куманово

Почина актерот Мустафа Јашар, доајен на Турскиот театар во Скопје

Почина актерот Мустафа Јашар, доајен на Турскиот театар во Скопје

На 77-годишна возраст почина доајенот на Турскиот театар во Скопје Мустафа Јашар. Јашар беше чинарот на нашиот театар, нашиот сакан и вреднуван колега, објави  НУ Турски театар – Скопје. „Изразуваме длабоко сочувство до семејство и неговите најблиски“, објави Турскиот театар на Фејсбук. Мустафа Јашар е роден на 19 август 1946 година во Куманово. Дипломирал

Почина доајенот на Турскиот театар во Скопје Мустафа Јашар

Почина доајенот на Турскиот театар во Скопје Мустафа Јашар

На 77-годишна возраст почина доајенот на Турскиот театар во Скопје Мустафа Јашар. Како што објави НУ Турски театар - Скопје, Јашар беше чинарот на нашиот театар, нашиот сакан и вреднуван колега. - Изразуваме длабоко сочувство до семејство и неговите најблиски, објави Турскиот театар на Фејсбук. Мустафа Јашар е роден на 19 август 1946 година во Куманово

Почина актерот Мустафа Јашар

Почина актерот Мустафа Јашар

Фото: НУ Турски театар На 77-годишна возраст денеска почина доајенот на Турскиот театар во Скопје Мустафа Јашар. Како што објави НУ Турски театар – Скопје, Јашар беше чинарот на нашиот театар, нашиот сакан и вреднуван колега. – Изразуваме длабоко сочувство до семејство и неговите најблиски – објави Турскиот театар на Фејсбук. Мустафа Јашар е роден

ПОЧИНА АКТЕРОТ МУСТАФА ЈАШАР Беше доајен на Турскиот театар во Скопје

ПОЧИНА АКТЕРОТ МУСТАФА ЈАШАР Беше доајен на Турскиот театар во Скопје

На 77-годишна возраст денеска почина доајенот на Турскиот театар во Скопје Мустафа Јашар. Како што објави НУ Турски театар – Скопје, Јашар беше чинарот на нашиот театар, нашиот сакан и вреднуван колега. „Изразуваме длабоко сочувство до семејство и неговите најблиски“, објави Турскиот театар на Фејсбук. Мустафа Јашар е роден на 19 август 1946 година

Почина актерот Мустафа Јашар

Почина актерот Мустафа Јашар

На 77-годишна возраст денеска почина доајенот на Турскиот театар во Скопје Мустафа Јашар. Како што објави НУ Турски театар – Скопје, Јашар беше чинарот на нашиот театар, нашиот сакан и вреднуван колега. – Изразуваме длабоко сочувство до семејство и неговите најблиски, објави Турскиот театар на Фејсбук. Мустафа Јашар е роден на 19 август 1946 година

Почина актерот Мустафа Јашар

Почина актерот Мустафа Јашар

На 77-годишна возраст денеска почина доајенот на Турскиот театар во Скопје Мустафа Јашар. Како што објави НУ Турски театар – Скопје, Јашар беше чинарот на нашиот театар, нашиот сакан и вреднуван колега. – Изразуваме длабоко сочувство до семејство и неговите најблиски, објави Турскиот театар на Фејсбук. Мустафа Јашар е роден на 19 август 1946 година

Почина актерот Мустафа Јашар

Почина актерот Мустафа Јашар

20 Денеска, на 77-годишна возраст почина доајенот на Турскиот театар во Скопје Мустафа Јашар, се вели во соопштението на НУ Турски театар – Скопје на нивната страница на „Фесјбук“, во кое се посочува дека „Јашар беше чинарот на нашиот театар, нашиот сакан и вреднуван колега.“ „Изразуваме длабоко сочувство до семејство и неговите најблиски,“ објави