притисни ентер »

Филипче: Со укинувањето на квотите за лекови на рецепт го решаваме деценискиот проблем со недостигот на лекови
Филипче: Со укинувањето на квотите за лекови на рецепт го решаваме деценискиот проблем со недостигот на лекови

Филипче: Со укинувањето на квотите за лекови на рецепт го решаваме деценискиот проблем со недостигот на лекови

Целосното укинување на квотите за лекови на рецепт почнува на 1 октомври, информира Министерството за здравство и додава дека минатиот месец се укинаа квотите за лекови на рецепт во аптеките во регионите на Охрид, Струга, Ресен, Дојран и Гевгелија. Со оваа одлука, во фази почна спроведувањето на мрежата за доставување на лекови без квоти и воспоставување

Филипче: Од 1-ви октомври се надминува проблемот со недостиг на лекови

Филипче: Од 1-ви октомври се надминува проблемот со недостиг на лекови

Целосното укинување на квотите за лекови на рецепт почнува на 1. октомври, најави министрот за здравство Венко Филипче, кој потсети дека во август се укинаа квотите за лекови на рецепт во аптеките во регионите на Охрид, Струга, Ресен, Дојран и Гевгелија. Како што рече тој, со ова решение е надминува на проблемот со недостатокот на лекови и тие стануваат

Од први октомври целосно се укинуваат квотите за лекови на рецепт

Од први октомври целосно се укинуваат квотите за лекови на рецепт

Целосното укинување на квотите за лекови на рецепт почнува на 1 октомври, информира Министерството за здравство и додава дека минатиот месец се укинаа квотите за лекови на рецепт во аптеките во регионите на Охрид, Струга, Ресен, Дојран и Гевгелија. Со оваа одлука, во фази почна спроведувањето на мрежата за доставување на лекови без квоти и воспоставување

Филипче: Со укинувањето на квотите за лекови на рецепт решаваме децениски проблем

Филипче: Со укинувањето на квотите за лекови на рецепт решаваме децениски проблем

Целосното укинување на квотите за лекови на рецепт почнува на 1 октомври, информира Министерството за здравство и додава дека минатиот месец се укинаа квотите за лекови на рецепт во аптеките во регионите на Охрид, Струга, Ресен, Дојран и Гевгелија. Со оваа одлука, во фази почна спроведувањето на мрежата за доставување на лекови без квоти и воспоставување

Филипче: Со укинувањето на квотите за лекови на рецепт го решаваме деценискиот проблем со недостигот на лекови

Филипче: Со укинувањето на квотите за лекови на рецепт го решаваме деценискиот проблем со недостигот на лекови

Целосното укинување на квотите за лекови на рецепт почнува на 1 октомври, информира Министерството за здравство и додава дека минатиот месец се укинаа квотите за лекови на рецепт во аптеките во регионите на Охрид, Струга, Ресен, Дојран и Гевгелија. Со оваа одлука, во фази почна спроведувањето на мрежата за доставување на лекови без квоти и воспоставување

Филипче: Со укинувањето на квотите го решаваме проблемот со недостигот на лекови

Филипче: Со укинувањето на квотите го решаваме проблемот со недостигот на лекови

Целосното укинување на квотите за лекови на рецепт почнува на 1 октомври, информира Министерството за здравство и додава дека минатиот месец се укинаа квотите за лекови на рецепт во аптеките во регионите на Охрид, Струга, Ресен, Дојран и Гевгелија. Со оваа одлука, во фази почна спроведувањето на мрежата за доставување на лекови без квоти и воспоставување

Фармацевтите против издавање лекови на рецепт со лична карта

Фармацевтите против издавање лекови на рецепт со лична карта

Фармацевтската комора на Македонија не ја поддржува одлуката на Фондот за здравство од 1 октомври, лекови издадени на рецепт, од аптека да се подигнуваат само лична карта или со пасош. Велат дека тоа ќе создаде хаос во аптеките и нема да придонесе за контролата која сака да ја прави здравствениот фонд. „Се поставува прашањето, дали сме смееме да им

Фармацевтите против издавање лекови на рецепт со лична карта: „Тоа ќе создаде хаос“

Фармацевтите против издавање лекови на рецепт со лична карта: „Тоа ќе создаде хаос“

Фармацевтската комора на Македонија не ја поддржува одлуката на Фондот за здравство од 1 октомври, лекови издадени на рецепт, од аптека да се подигнуваат само лична карта или со пасош. Велат дека тоа ќе создаде хаос во аптеките и нема да придонесе за контролата која сака да ја прави здравствениот фонд, пренесува „Алсат М“. „Се поставува прашањето,

Фармацевтите предупредуваат дека издавање на лекови на рецепт со лична карта ќе предизвика хаос

Фармацевтите предупредуваат дека издавање на лекови на рецепт со лична карта ќе предизвика хаос

Фармацевтската комора на Македонија не ја поддржува одлуката на Фондот за здравство од 1 октомври, лекови издадени на рецепт, од аптека да се подигнуваат само лична карта или со пасош. Велат дека тоа ќе создаде хаос во аптеките и нема да придонесе за контролата која сака да ја прави здравствениот фонд, пренесува „Алсат М“ . „Се поставува прашањето,

Филипче: Со укинувањето на квотите за лекови на рецепт од 1 октомври нема да има недостигот на медикаменти

Филипче: Со укинувањето на квотите за лекови на рецепт од 1 октомври нема да има недостигот на медикаменти

Целосното укинување на квотите за лекови на рецепт почнува на 1 октомври, информира Министерството за здравство и додава дека минатиот месец се укинаа квотите за лекови на рецепт во аптеките во регионите на Охрид, Струга, Ресен, Дојран и Гевгелија. Со оваа одлука, во фази почна спроведувањето на мрежата за доставување на лекови без квоти и воспоставување