притисни ентер »

Орал нива – налетал на артилериска граната

Орал нива – налетал на артилериска граната

Жител на крушевското село Бучин при орање на нива во атарот на селото пронашол неиспукана артилериска граната 75 мм од Првата светска војна. Според полицијата, настанот бил пријавен вчера во 17,50 часот во Секторот за внатрешни работи Битола од страна на А.С. (39) од село Бучин. Гранатата од страна на пиротехничар била безбедно подигната и предадена

Додека ја орал нивата нашол граната од Првата светска војна

Додека ја орал нивата нашол граната од Првата светска војна

Вчера околу 17.50 часот во Секторот за внатрешни работи Битола, А.С. (39) од с. Бучин-Крушево пријавил дека при орање во нива во атарот на с. Бучин пронашол неиспукана артилериска граната 75 мм од Првата светска војна која од страна на пиротехничар била безбедно подигната и предадена за понатамошна постапка. Додека ја орал нивата нашол граната од Првата

Орал нива – налетал на артилериска граната

Орал нива – налетал на артилериска граната

Жител на крушевското село Бучин при орање на нива во атарот на селото пронашол неиспукана артилериска граната 75 мм од Првата светска војна. Според полицијата, настанот бил пријавен вчера во 17,50 часот во Секторот за внатрешни работи Битола од страна на А.С. (39) од село Бучин. Гранатата од страна на пиротехничар била безбедно подигната и предадена

Орал нива – налетал на артилериска граната

Орал нива – налетал на артилериска граната

Жител на крушевското село Бучин при орање на нива во атарот на селото пронашол неиспукана артилериска граната 75 мм од Првата светска војна. Според полицијата, настанот бил пријавен вчера во 17,50 часот во Секторот за внатрешни работи Битола од страна на А.С. (39) од село Бучин. Гранатата од страна на пиротехничар била безбедно подигната и предадена

Додека орал на нива, пронашол граната од Првата светска војна

Додека орал на нива, пронашол граната од Првата светска војна

Триесет и девет годишниот А.С. од крушевското село Бучин вчера во полиција пријавил дека додека орал на нивa во атарот на селото пронашол граната. Притоа, било утврдено дека станува збор за неиспукана артилериска граната 75 мм од Првата светска војна. На лице место дишол пиротехничар, кој безбедно ја подигнал гранатата и ја предал во понатамошна постапка

Во село Бучин, пронајдена граната од Првата светска војна

Во село Бучин, пронајдена граната од Првата светска војна

ЦРНА ХРОНИКАОрал нива – налетал на артилериска гранатаОбјавено пред 3 часа – 12 јули, 2018Од Mak Fax Жител на крушевското село Бучин при орање нива во атарот на селото пронашол неиспукана артилериска граната од 75 мм од Првата светска војна. Според полицијата, настанот бил пријавен вчера во 17.50 часот во Секторот за внатрешни работи Битола од страна

Во нива пронајдена граната од Прва светска војна

Во нива пронајдена граната од Прва светска војна

Во Секторот за внатрешни работи  Битола, синоќа е пријавено дека е пронајдена неиспукана артилериска граната од Прва светска војна. А.С. (39) од село Бучин, Крушево пријавил дека при орање во нива во атарот на с.Бучин пронашол неиспукана артилериска граната 75 мм од Првата светска војна, која од страна на пиротехничар била безбедно подигната и предадена

Додека орал нива налетал на артилериска граната

Додека орал нива налетал на артилериска граната

Жител на крушевското село Бучин при орање на нива во атарот на селото пронашол неиспукана артилериска граната 75 мм од Првата светска војна. Според полицијата, настанот бил пријавен вчера во 17,50 часот во Секторот за внатрешни работи Битола од страна на А.С. (39) од село Бучин. Гранатата од страна на пиротехничар била безбедно подигната и предадена

Додека работел на нива пронашол неиспукана артилериска граната

Додека работел на нива пронашол неиспукана артилериска граната

Вчера во 17:50 часот во Секторот за внатрешни работи  Битола, 39-годишниот А.С. од село Бучин-Крушево пријавил дека при орање во нива во атарот на с.Бучин пронашол неиспукана артилериска граната 75 мм од Првата светска војна. Како што информираат од МВР гранатата од страна на пиротехничар била безбедно подигната и предадена за понатамошна постапка

Крушево: Си ја орал нивата, па наишол на застрашувачка глетка

Крушево: Си ја орал нивата, па наишол на застрашувачка глетка

Вчера во 17:50 часот во Секторот за внатрешни работи  Битола, 39-годишниот А.С. од село Бучин-Крушево пријавил дека при орање во нива во атарот на с.Бучин пронашол неиспукана артилериска  граната 75 мм од Првата светска војна. Како што информираат од МВР гранатата од страна на пиротехничар била безбедно подигната и предадена за понатамошна постапка