притисни ентер »

„Авангардно“ и „Конзервативно“
„Авангардно“ и „Конзервативно“

„Авангардно“ и „Конзервативно“

Продолжувам каде што сопрев: некадарноста е капиларно навлезена насекаде. Во партиите (сеедно дали се „леви“ или „десни“ и дали се на власт или не), во образованието, во медиумите, во невладиниот сектор. Тешко им на писмените таму, малцинство се, владее полуинтелигенцијата. А таа е поопасна и порасипана од буквално неписмен, невин човек. Таа полуинтелигенција