притисни ентер »

Во руското списание „Переводчик” објавена поезија на Матеја Матевски
Во руското списание „Переводчик” објавена поезија на Матеја Матевски

Во руското списание „Переводчик” објавена поезија на Матеја Матевски

Деновиве во Москва беше обjавен 20-от броj на списанието „Переводчик”, во кој беше претставена поезиjата на великанот на македонската книжевност Матеја Матевски. Деновиве во Москва беше обjавен 20-от броj на списанието „Переводчик”, во кој беше претставена поезиjата на великанот на македонската книжевност Матеја Матевски. Ова списание постои во Русија

„Переводчик” ја објави поезијата на Матеја Матевски

„Переводчик” ја објави поезијата на Матеја Матевски

Деновиве во Москва беше обjавен 20 броj на списанието „Переводчик”, во кој беше претставена поезиjата на великанот на македонската книжевност Матеја Матевски. Ова списание постои во Русија веќе 20 години со цел да ги запознава љубителите на пишаниот збор со најдобрите дела на странски писатели во превод на руски, играјќи ја улогата на „златна“ алка

Во руското списание „Переводчик” објавена поезија на Матеја Матевски

Во руското списание „Переводчик” објавена поезија на Матеја Матевски

Деновиве во Москва беше обjавен 20-от броj на списанието „Переводчик”, во кој беше претставена поезиjата на великанот на македонската книжевност Матеја Матевски. Ова списание постои во Русија веќе 20 години со цел да ги запознава љубителите на пишаниот збор со најдобрите дела на странски писатели во превод на руски, играјќи ја улогата на „златна” алка

Во руското списание „Переводчик” објавена поезија на Матеја Матевски

Во руското списание „Переводчик” објавена поезија на Матеја Матевски

Деновиве во Москва беше обjавен 20-от броj на списанието „Переводчик”, во кој беше претставена поезиjата на великанот на македонската книжевност Матеја Матевски. Ова списание постои во Русија веќе 20 години со цел да ги запознава љубителите на пишаниот збор со најдобрите дела на странски писатели во превод на руски, играјќи ја улогата на „златна“ алка

Во руското списание „Переводчик” објавена поезија на Матеја Матевски

Во руското списание „Переводчик” објавена поезија на Матеја Матевски

Деновиве во Москва беше обjавен 20-от броj на списанието „Переводчик”, во кој беше претставена поезиjата на великанот на македонската книжевност Матеја Матевски. Ова списание постои во Русија веќе 20 години со цел да ги запознава љубителите на пишаниот збор со најдобрите дела на странски писатели во превод на руски, играјќи ја улогата на „златна“ алка

Во руското списание „Переводчик” објавена поезија на Матеја Матевски

Во руското списание „Переводчик” објавена поезија на Матеја Матевски

Деновиве во Москва беше обjавен 20-от броj на списанието „Переводчик”, во кој беше претставена поезиjата на великанот на македонската книжевност Матеја Матевски. Скопје, 22 мај 2020 (МИА) – Деновиве во Москва беше обjавен 20-от броj на списанието „Переводчик”, во кој беше претставена поезиjата на великанот на македонската книжевност Матеја Матевски

Во руското списание „Переводчик” објавена поезија на Матеја Матевски

Во руското списание „Переводчик” објавена поезија на Матеја Матевски

Деновиве во Москва беше обjавен 20-от броj на списанието „Переводчик”, во кој беше претставена поезиjата на великанот на македонската книжевност Матеја Матевски. Ова списание постои во Русија веќе 20 години со цел да ги запознава љубителите на пишаниот збор со најдобрите дела на странски писатели во превод на руски, играјќи ја улогата на „златна“ алка

Во руското списание „Переводчик” објавена поезија на Матеја Матевски

Во руското списание „Переводчик” објавена поезија на Матеја Матевски

Скопје, 22 мај 2020 () – Деновиве во Москва беше обjавен 20-от броj на списанието „Переводчик”, во кој беше претставена поезиjата на великанот на македонската книжевност Матеја Матевски. Ова списание постои во Русија веќе 20 години со цел да ги запознава љубителите на пишаниот збор со најдобрите дела на странски писатели во превод на руски, играјќи