притисни ентер »

Министерство за здравство: Нема да дозволиме недостиг од инсулин
Министерство за здравство: Нема да дозволиме недостиг од инсулин

Министерство за здравство: Нема да дозволиме недостиг од инсулин

Јавната набавка на инсулин ќе биде распишана на почеток на следната недела и завршени се сите претходни подготвителни работи, информираат од Министерството за здравство. Посочуваат дека инсулинот, кој е со рок на траење до 30 септември 2018, веќе е потрошен во јули или го има во многу мали залихи во неколку инсулински аптеки. – Пациентите се снабдени

Министерство за здравство: Нема да дозволиме недостиг од инсулин

Министерство за здравство: Нема да дозволиме недостиг од инсулин

Јавната набавка на инсулин ќе биде распишана на почеток на следната недела и завршени се сите претходни подготвителни работи, информираат од Министерството за здравство. Посочуваат дека инсулинот, кој е со рок на траење до 30 септември 2018, веќе е потрошен во јули или го има во многу мали залихи во неколку инсулински аптеки. - Пациентите се снабдени

Министерство за здравство: Нема да дозволиме недостиг од инсулин

Министерство за здравство: Нема да дозволиме недостиг од инсулин

Јавната набавка на инсулин ќе биде распишана на почеток на следната недела и завршени се сите претходни подготвителни работи, информираат од Министерството за здравство. Посочуваат дека инсулинот, кој е со рок на траење до 30 септември 2018, веќе е потрошен во јули или го има во многу мали залихи во неколку инсулински аптеки. – Пациентите се снабдени

Министерство за здравство: Нема да дозволиме недостиг од инсулин

Министерство за здравство: Нема да дозволиме недостиг од инсулин

Јавната набавка на инсулин ќе биде распишана на почеток на следната недела и завршени се сите претходни подготвителни работи, информираат од Министерството за здравство. Посочуваат дека инсулинот, кој е со рок на траење до 30 септември 2018, веќе е потрошен во јули или го има во многу мали залихи во неколку инсулински аптеки. - Пациентите се снабдени

Инсулин со краток рок за дијабетичарите – се стравува од нова инсулинска криза

Инсулин со краток рок за дијабетичарите – се стравува од нова инсулинска криза

Инсулин со рок кој истекува во септември им се дели на пациентите со дијабет. Меѓу нив и мали деца, кои лекот треба да го примаат месец и половина. Скандалот вчера преку социјалните мрежи го обелодени пациентка. Таа ги земала инјекциите со речиси изминат рок. Фрапирана од несериозноста на министерот, го прашува дали после две недели ќе треба терапијата

Министерство за здравство: Нема да дозволиме недостиг од инсулин

Министерство за здравство: Нема да дозволиме недостиг од инсулин

Јавната набавка на инсулин ќе биде распишана на почеток на следната недела и завршени се сите претходни подготвителни работи, информираат од Министерството за здравство. Посочуваат дека инсулинот, кој е со рок на траење до 30 септември 2018, веќе е потрошен во јули или го има во многу мали залихи во неколку инсулински аптеки. – Пациентите се снабдени

Министерството за здравство нема да дозволи да дојде до недостиг на инсулин

Министерството за здравство нема да дозволи да дојде до недостиг на инсулин

Јавната набавка на инсулин ќе биде распишана на почеток на следната недела и завршени се сите претходни подготвителни работи, информираат од Министерството за здравство. Посочуваат дека инсулинот, кој е со рок на траење до 30 септември 2018, веќе е потрошен во јули или го има во многу мали залихи во неколку инсулински аптеки. – Пациентите се снабдени

Министерство за здравство: Нема да дозволиме недостиг од инсулин

Министерство за здравство: Нема да дозволиме недостиг од инсулин

Јавната набавка на инсулин ќе биде распишана на почеток на следната недела и завршени се сите претходни подготвителни работи, информираат од Министерството за здравство. Посочуваат дека инсулинот, кој е со рок на траење до 30 септември 2018, веќе е потрошен во јули или го има во многу мали залихи во неколку инсулински аптеки. – Пациентите се снабдени

Министерство за здравство: Нема да дозволиме недостиг од инсулин

Министерство за здравство: Нема да дозволиме недостиг од инсулин

Јавната набавка на инсулин ќе биде распишана на почеток на следната недела и завршени се сите претходни подготвителни работи, информираат од Министерството за здравство. Посочуваат дека инсулинот, кој е со рок на траење до 30 септември 2018, веќе е потрошен во јули или го има во многу мали залихи во неколку инсулински аптеки. - Пациентите се снабдени