притисни ентер »

Германија презема најмалку 47 пациенти од Италија
Германија презема најмалку 47 пациенти од Италија

Германија презема најмалку 47 пациенти од Италија

Германските болници ќе преземат најмалку 47 пациенти од Италија во знак на европска солидарност, изјави германскиот министер за надворешни работи, Хајко Мас. – Во оваа криза стоиме заедно со нашите италијански пријатели. На ваква закана можеме да ѝ се спротивставиме само заедно – рече Маас. Во пресрет на очекуваниот пораст на локално пренесени инфекции,

Германија презема најмалку 47 пациенти од Италија

Германија презема најмалку 47 пациенти од Италија

Германските болници ќе преземат најмалку 47 пациенти од Италија во знак на европска солидарност, изјави германскиот министер за надворешни работи, Хајко Маас. „Во оваа криза стоиме заедно со нашите италијански пријатели. На ваква закана можеме да и се спротивставиме само заедно“, рече Маас. Во пресрет на очекуваниот пораст на локално пренесени инфекции,

Германија презема најмалку 47 пациенти од Италија

Германија презема најмалку 47 пациенти од Италија

Германските болници ќе преземат најмалку 47 пациенти од Италија во знак на европска солидарност, изјави германскиот министер за надворешни работи, Хајко Мас. „Во оваа криза стоиме заедно со нашите италијански пријатели. На ваква закана можеме да ѝ се спротивставиме само заедно“, рече Маас. Во пресрет на очекуваниот пораст на локално пренесени инфекции,

Германија и помага на Италија, прифаќа пациенти со коронавирус

Германија и помага на Италија, прифаќа пациенти со коронавирус

Германските болници со слободни капацитети ќе примат најмалку 47 пациенти со коронавирус од Италија во знак на европска солидарност, изјави германскиот министер за надворешни работи Хаико Мас. – Затоа што стоиме со нашите италијански пријатели. Ова можеме да го решиме само заедно, рече Мас во кусо соопштение. Пред очекуваниот голем бран на домашни

Германија презема најмалку 47 пациенти од Италија

Германија презема најмалку 47 пациенти од Италија

Германските болници ќе преземат најмалку 47 пациенти од Италија во знак на европска солидарност, изјави германскиот министер за надворешни работи, Хајко Маас. „Во оваа криза стоиме заедно со нашите италијански пријатели. На ваква закана можеме да и се спротивставиме само заедно“, рече Маас. Во пресрет на очекуваниот пораст на локално пренесени инфекции,

Германија презема најмалку 47 пациенти од Италија

Германија презема најмалку 47 пациенти од Италија

Германските болници ќе преземат најмалку 47 пациенти од Италија во знак на европска солидарност, изјави германскиот министер за надворешни работи, Хајко Маас. „Во оваа криза стоиме заедно со нашите италијански пријатели. На ваква закана можеме да и се спротивставиме само заедно“, рече Маас. Во пресрет на очекуваниот пораст на локално пренесени инфекции,

Германија и помага на Италија, прифаќа пациенти со коронавирус

Германија и помага на Италија, прифаќа пациенти со коронавирус

– Германските болници со слободни капацитети ќе примат најмалку 47 пациенти со коронавирус од Италија во знак на европска солидарност, изјави германскиот министер за надворешни работи Хаико Мас. – Затоа што стоиме со нашите италијански пријатели. Ова можеме да го решиме само заедно, рече Мас во кусо соопштение. Пред очекуваниот голем бран на домашни

Германија и помага на Италија, прифаќа пациенти со коронавирус

Германија и помага на Италија, прифаќа пациенти со коронавирус

Германските болници со слободни капацитети ќе примат најмалку 47 пациенти со коронавирус од Италија во знак на европска солидарност, изјави германскиот министер за надворешни работи Хаико Мас. – Затоа што стоиме со нашите италијански пријатели. Ова можеме да го решиме само заедно, рече Мас во кусо соопштение. Пред очекуваниот голем бран на домашни

Германија презема најмалку 47 пациенти од Италија

Германија презема најмалку 47 пациенти од Италија

„Во оваа криза стоиме заедно со нашите италијански пријатели. На ваква закана можеме да ѝ се спротивставиме само заедно“, рече Маас. Во пресрет на очекуваниот пораст на локално пренесени инфекции, на кои се подготвуваат германските власти, првата група од шестмина италијански пациенти пристигна во вторникот на аеродромот „Лајпциг“ во источна Саксонија