притисни ентер »

ДОАЃА 5G: Ќе донесе револуција во функционирањето на нашето општество!
ДОАЃА 5G: Ќе донесе револуција во функционирањето на нашето општество!

ДОАЃА 5G: Ќе донесе револуција во функционирањето на нашето општество!

Студентите на ФЕИТ меѓу првите ќе ја тестираат новата технологија што ќе се воведе во Европа по 2020 година Денеска, во Скопје, по повод 17 мај – Светскиот ден на телекомуникациите, Македонски Телеком и ФЕИТ објавија партнерство за тестирање на 5G технологија. Македонски Телеком ќе инсталира 5G опрема и уреди за тестирање со што ќе им овозможи на

Тестирање на 5G технологија – партнерство на Македонски Телеком и ФЕИТ

Тестирање на 5G технологија – партнерство на Македонски Телеком и ФЕИТ

Денес, во Скопје, по повод 17 мај – Светскиот ден на телекомуникациите, Македонски Телеком и ФЕИТ објавија партнерство за тестирање на 5G технологија. Македонски Телеком ќе инсталира 5G опрема и уреди за тестирање со што ќе им овозможи на студентите и професорите први да работат на функционалностите на овој нов технолошки стандард. Добиените резултати

Тестирање на 5G технологија – партнерство на Македонски Телеком и ФЕИТ

Тестирање на 5G технологија – партнерство на Македонски Телеком и ФЕИТ

Студентите на ФЕИТ меѓу првите ќе ја тестираат новата технологија што ќе се воведе во Европа по 2020 година Денес, во Скопје, по повод 17 мај – Светскиот ден на телекомуникациите, Македонски Телеком и ФЕИТ објавија партнерство за тестирање на 5G технологија. Македонски Телеком ќе инсталира 5G опрема и уреди за тестирање со што ќе им овозможи на студентите

На ФЕИТ ќе се тестираат 5Г мобилни технологии и системи

На ФЕИТ ќе се тестираат 5Г мобилни технологии и системи

Студентите и професорите на Факултетот за електротехника и информациски технологии ќе можат да тестираат нова 5Г технологија во денеска промовираната лабораторија на Институтот за телекомуникации. Лабораторијата за безжични и мобилни мрежи при Институтот на ФЕИТ ќе се надгради со нова 5Г опрема обезбедена од телекомуникациската компанија Македонски

Соработка меѓу ФЕИТ и Mакедонски телеком за тестирање на 5G технологија

Соработка меѓу ФЕИТ и Mакедонски телеком за тестирање на 5G технологија

Денес, во Скопје, по повод 17 мај – Светскиот ден на телекомуникациите, Македонски Телеком и ФЕИТ објавија партнерство за тестирање на 5G технологија. Рубрика: Телекомуникации Соработник: Редакција Емитер Датум: Петок, 17 Мај, 2019 - 16:00 Image: 5g феит лабораторија Македонски Телеком договор тестирање телекомуникации Според деканот на ФЕИТ, професор

Тестирање на 5G технологија – партнерство на Македонски Телеком и ФЕИТ

Тестирање на 5G технологија – партнерство на Македонски Телеком и ФЕИТ

Денес, во Скопје, по повод 17 мај – Светскиот ден на телекомуникациите, Македонски Телеком и ФЕИТ објавија партнерство за тестирање на 5G технологија. Македонски Телеком ќе инсталира 5G опрема и уреди за тестирање со што ќе им овозможи на студентите и професорите први да работат на функционалностите на овој нов технолошки стандард. Добиените резултати

Тестирање на 5G технологија – партнерство на Македонски Телеком и ФЕИТ

Тестирање на 5G технологија – партнерство на Македонски Телеком и ФЕИТ

Денес, во Скопје, по повод 17 мај – Светскиот ден на телекомуникациите, Македонски Телеком и ФЕИТ објавија партнерство за тестирање на 5G технологија. Македонски Телеком ќе инсталира 5G опрема и уреди за тестирање со што ќе им овозможи на студентите и професорите први да работат на функционалностите на овој нов технолошки стандард. Добиените резултати

На ФЕИТ ќе се тестираат 5G технологиите

На ФЕИТ ќе се тестираат 5G технологиите

Македонски Телеком ќе инсталира 5G опрема и уреди за тестирање со што ќе им овозможи на студентите и професорите први да работат на функционалностите на овој нов технолошки стандард. Добиените резултати ќе се користат за научни цели и унапредувања на услугите кои во иднина ќе им бидат достапни на корисниците. Тестирањата ќе се прават на новата опрема

Тестирање на 5G технологија – партнерство на Македонски Телеком и ФЕИТ

Тестирање на 5G технологија – партнерство на Македонски Телеком и ФЕИТ

Денес, во Скопје, по повод 17 мај – Светскиот ден на телекомуникациите, Македонски Телеком и ФЕИТ објавија партнерство за тестирање на 5G технологија. Македонски Телеком ќе инсталира 5G опрема и уреди за тестирање со што ќе им овозможи на студентите и професорите први да работат на функционалностите на овој нов технолошки стандард. Добиените резултати

Тестирање на 5Г-технологија – партнерство на „Македонски телеком“ и ФЕИТ

Тестирање на 5Г-технологија – партнерство на „Македонски телеком“ и ФЕИТ

Студентите на ФЕИТ меѓу првите ќе ја тестираат новата технологија што ќе се воведе во Европа по 2020 година Партнерство за тестирање на 5Г-технологија денеска во Скопје објавија „Македонски телеком“ и Факултетот за електротехника и информациски технологии и го одбележаа 17 Мај – Светскиот ден на телекомуникациите. „Македонски телеком“ ќе инсталира