притисни ентер »

Единствена Македонија: Никаква реакција од МВР за говорот на омраза на Сулејман Реџепи
Единствена Македонија: Никаква реакција од МВР за говорот на омраза на Сулејман Реџепи

Единствена Македонија: Никаква реакција од МВР за говорот на омраза на Сулејман Реџепи

Единствена Македонија обвини дека и по два дена од скандалозното видео во кое поглаварот на Исламската верска заедница, Сулејман Реџепи го означува македонскиот народ како див и без идентитет, од страна на МВР целосен молк. „Го потсетуваме министерот во МВР Оливер Спасовски дека секојдневно поднесува кривични пријави против Македонци за говор на омраза,

Хелсиншки поднесе пријава за говор на омраза за поглаварот на ИВЗ Сулејман Реџепи

Хелсиншки поднесе пријава за говор на омраза за поглаварот на ИВЗ Сулејман Реџепи

Поглаварот на ИВЗ доби кривична пријава. Хелсиншкиот комитет препознава ширење на омраза и излагање на подбив на македонскиот народ во неговиот говор кога дава квалификации на „див“ и „непримерен народ без идентитет“. „Праксата на ЕСЧП особено става акцент на лицата кои имаат важна општествена улога, особено ваква значајна улога на поглавар на ИВЗ

Единствена Македонија: Никаква реакција од МВР за говорот на омраза на Сулејман Реџепи

Единствена Македонија: Никаква реакција од МВР за говорот на омраза на Сулејман Реџепи

Единствена Македонија обвини дека и по два дена од скандалозното видео во кое поглаварот на Исламската верска заедница, Сулејман Реџепи го означува македонскиот народ како див и без идентитет, од страна на МВР целосен молк. „Го потсетуваме министерот во МВР Оливер Спасовски дека секојдневно поднесува кривични пријави против Македонци за говор на омраза,

ЦИВИЛ: Сулејмани да одговара за говорот на омраза

ЦИВИЛ: Сулејмани да одговара за говорот на омраза

„Центар за слобода“ остро ја осудува изјавата на поглаварот на Исламската верска заедница, Сулејман Реџепи дадена на 14 март, на церемонијата на поставувањето на камен-темелник на џамијата во скопското село Арнакија, а објавена на неговиот Фејсбук профил деновиве. Според ЦИВИЛ, крајно неприфатливо е за еден поглавар на верска заедница да се служи со

Единствена Македонија: Никаква реакција од МВР за говорот на омраза на Сулејман Реџепи

Единствена Македонија: Никаква реакција од МВР за говорот на омраза на Сулејман Реџепи

Единствена Македонија обвини дека и по два дена од скандалозното видео во кое поглаварот на Исламската верска заедница, Сулејман Реџепи го означува македонскиот народ како див и без идентитет, од страна на МВР целосен молк. „Го потсетуваме министерот во МВР Оливер Спасовски дека секојдневно поднесува кривични пријави против Македонци за говор на омраза,

Единствена Македонија: Никаква реакција од МВР за говорот на омраза на Сулејман Реџепи

Единствена Македонија: Никаква реакција од МВР за говорот на омраза на Сулејман Реџепи

Единствена Македонија обвини дека и по два дена од скандалозното видео во кое поглаварот на Исламската верска заедница, Сулејман Реџепи го означува македонскиот народ како див и без идентитет, од страна на МВР целосен молк. „Го потсетуваме министерот во МВР Оливер Спасовски дека секојдневно поднесува кривични пријави против Македонци за говор на омраза,

ЦИВИЛ: Сулејмани да одговара за говорот на омраза

ЦИВИЛ: Сулејмани да одговара за говорот на омраза

„Центар за слобода“ остро ја осудува изјавата на поглаварот на Исламската верска заедница, Сулејман Реџепи дадена на 14 март, на церемонијата на поставувањето на камен-темелник на џамијата во скопското село Арнакија, а објавена на неговиот Фејсбук профил деновиве. Според ЦИВИЛ, крајно неприфатливо е за еден поглавар на верска заедница да се служи со

ЦИВИЛ: Сулејмани да одговара за говорот на омраза

ЦИВИЛ: Сулејмани да одговара за говорот на омраза

„Центар за слобода“ остро ја осудува изјавата на поглаварот на Исламската верска заедница, Сулејман Реџепи дадена на 14 март, на церемонијата на поставувањето на камен-темелник на џамијата во скопското село Арнакија, а објавена на неговиот Фејсбук профил деновиве. Според ЦИВИЛ, крајно неприфатливо е за еден поглавар на верска заедница да се служи со

ЦИВИЛ: Сулејмани да одговара за говорот на омраза

ЦИВИЛ: Сулејмани да одговара за говорот на омраза

„Центар за слобода“ остро ја осудува изјавата на поглаварот на Исламската верска заедница, Сулејман Реџепи, дадена на 14 март, на церемонијата на поставувањето камен-темелник на џамијата во скопското село Арнакија, а објавена на неговиот фејсбук-профил деновиве. Според ЦИВИЛ, крајно неприфатливо е за еден поглавар на верска заедница да се служи со

ЦИВИЛ: Сулејмани да одговара за говорот на омраза

ЦИВИЛ: Сулејмани да одговара за говорот на омраза

„Центар за слобода“ остро ја осудува изјавата на поглаварот на Исламската верска заедница, Сулејман Реџепи дадена на 14 март, на церемонијата на поставувањето на камен-темелник на џамијата во скопското село Арнакија, а објавена на неговиот Фејсбук профил деновиве. Според ЦИВИЛ, крајно неприфатливо е за еден поглавар на верска заедница да се служи со