притисни ентер »

Против дезинформациите со помош  на вештачка интелигенција
Против дезинформациите со помош  на вештачка интелигенција

Против дезинформациите со помош на вештачка интелигенција

Брзиот напредок на дигиталните технологии и на вештачката интелигенција (ВИ) во изминатиот период целосно ги трансформираше разните аспекти на општеството, вклучувајќи ги и начините на кои се создаваат, се шират и се консумираат информациите. Покрај очигледните предности, вештачката интелигенција креира и значајни предизвици, особено во областа на