притисни ентер »

Ниту пад, ниту напредок: Македонија остана на истата позиција во новиот ранкинг на ФИБА
Ниту пад, ниту напредок: Македонија остана на истата позиција во новиот ранкинг на ФИБА

Ниту пад, ниту напредок: Македонија остана на истата позиција во новиот ранкинг на ФИБА

И покрај победата над Косово во претпоследното коло од втората квалификациска фаза за ЕУРО 2021, македонската кошаркарска репрезентација не забележа ниту пад, ниту напредок на последната ранг-листа на ФИБА. Нашите кошаркари останаа 40-та светска сила, односно 22-ра европска со вкупен број на поени од 248. Нашиот следен противник во претквалификациите,