притисни ентер »

Работник на „Брако“ тешко повреден од машина
Работник на „Брако“ тешко повреден од машина

Работник на „Брако“ тешко повреден од машина

Четириесетиедно годишен велешанец вработен во „Брако“ – погон клинчара, е тешко повреден додека работел на машина за обработка на жиза. Несреќата се случила кога во моментот додека работел на машината, бил повлечен од истата, по што таа престанала автоматски да работи. Со возило на Брза помош бил итно пренесен во општата болница-Велес, каде му биле

Работник на „Брако“ тешко повреден од машина

Работник на „Брако“ тешко повреден од машина

Четириесет и едногодишен велешанец вработен во „Брако“ – погон клинчара, е тешко повреден додека работел на машина за обработка на жица. Несреќата се случила кога во моментот додека работел на машината бил повлечен од истата, по што таа престанала автоматски да работи. Со возило на брза помош бил итно пренесен во Општата болница Велес, каде што му

Работник на „Брако“ тешко повреден од машина

Работник на „Брако“ тешко повреден од машина

Четириесет и едногодишен велешанец вработен во „Брако“ – погон клинчара, е тешко повреден додека работел на машина за обработка на жица. Несреќата се случила кога во моментот додека работел на машината бил повлечен од истата, по што таа престанала автоматски да работи. Со возило на брза помош бил итно пренесен во Општата болница Велес, каде што му

Бизарна несреќа во Македонија: Машина повлече работник

Бизарна несреќа во Македонија: Машина повлече работник

Околу 09.00 часот пријавено е дека во ДПТУ „Брако“ - погон клинчара, додека 41-годишниот Ѓ.Д. од Велес работел на машина за обработка на жица истиот бил повлечен од машината, по што машината автоматски престанала со работа. Ѓ.Д. со возило на Итна медицинска помош е пренесен во ЈЗУ Општа болница - Велес каде му биле констатирани тешки телесни повреди,

Работник во „Брако“ бил тешко повреден додека работел на машина

Работник во „Брако“ бил тешко повреден додека работел на машина

Вработен во фабриката „Брако" во Велес бил тешко повреден додека работел на машина за обработка на жица, вчера во фабриката. Несреќата се случлила вчера во 9 часот, во погонот Клинчара во фабриката Брако. Додека вработениот Ѓ.Д.(41) од Велес работел на машина за обработка на жица, во еден момент бил вовлечен во машината и приклештен од жицата по што

Во велешки „Брако“ тешко повреден работник

Во велешки „Брако“ тешко повреден работник

Вработен во „Брако“ вчераутро се здобил со тешки телесни повреди додека работел на машина за обработка на жица. Од СВР – Велес информираат вчера околу 9 часот во ДПТУ „Брако“ – погон клинчара, додека лицето Ѓ.Д.(41) од Велес работело на машина за обработка на жица истиот бил вовлечен во машината и приклештен од жицата по што машината автоматски престанала

Во велешки „Брако" повреден работник

Во велешки „Брако" повреден работник

Од СВР – Велес вчера  околу 09.00 часот во ДПТУ „Брако" – погон клинчара, додека лицето Ѓ.Д.(41) од Велес работело на машина за обработка на жица истиот бил вовлечен во машината и приклештен од жицата по што машината автоматски престанала со работа. Како што појаснува портпаролот Верољуб Додевски, по настанот лицето со возило на Итна медицинска помош

Во велешки „Брако“ повреден работник

Во велешки „Брако“ повреден работник

Вработен во „Брако“ вчера утро се здобил со тешки телесни повреди додека работел на машина за обработка на жица. Од СВР – Велес вчера околу 09.00 часот во ДПТУ „Брако“ – погон клинчара, додека лицето Ѓ.Д.(41) од Велес работело на машина за обработка на жица истиот бил вовлечен во машината и приклештен од жицата по што машината автоматски престанала

Во велешки „Брако“ повреден работник

Во велешки „Брако“ повреден работник

Вработен во „Брако“ вчера утро се здобил со тешки телесни повреди додека работел на машина за обработка на жица. Од СВР – Велес вчера  околу 09.00 часот во ДПТУ „Брако“ – погон клинчара, додека лицето Ѓ.Д.(41) од Велес работело на машина за обработка на жица истиот бил вовлечен во машината и приклештен од жицата по што машината автоматски престанала