притисни ентер »

Штрајкуваат обвинителите: Се бара зголемување на платите за 78 проценти и враќање на додатоците од 35 отсто
Штрајкуваат обвинителите: Се бара зголемување на платите за 78 проценти и враќање на додатоците од 35 отсто

Штрајкуваат обвинителите: Се бара зголемување на платите за 78 проценти и враќање на додатоците од 35 отсто

Со штрајк денеска започнаа обвинителите во сите 28 јавни обвинителства во Македонија и кој нема да запре се до исполнувањето на барањата. Трпе Деаноски, претседател на Синдикатот на УПОЗ информира дека се бара зголемување на платите за 78 отсто и враќање на додатоците на плата во висина од 35 отсто. -За време на одржување на штрајкот вработените во

Од денеска штрајк на вработените во јавните обвинителства

Од денеска штрајк на вработените во јавните обвинителства

Вработените во јавните обвинителства од денеска стапуваат во штрајк, соопшти претседателот на Синдикатот на УПОЗ, Трпе Деаноски од пред Основното јавно обвинителство - Скопје. Барањата на вработените во обвинителствата се зголемување на платите за 78 отсто и враќање на додатоците на плата во висина од 35 отсто. Штрајкот ќе се одвива пред зградите на

Вработените во јавните обвинителства во земјава од денеска стапуваат во штрајк

Вработените во јавните обвинителства во земјава од денеска стапуваат во штрајк

Вработените во јавните обвинителства од денеска стапуваат во штрајк, соопшти генералниот секретар на Синдикатот на УПОЗ, Бојан Трипуноски, од пред Основното јавно обвинителство – Скопје. Барањата на вработените во обвинителствата се зголемување на платите за 78 отсто и враќање на додатоците на плата во висина од 35 отсто. Штрајкот ќе се одвива пред

Штрајк на вработените во јавните обвинителства

Штрајк на вработените во јавните обвинителства

„Сите работиме за кредити и поради тоа чашата е веќе прелиена. Апелираме за поскора средба бидејќи ќе го радикализираме штрајкот и ќе бидат алармирани сите институции, амбасадори како оние на ЕУ, САД, Холандија за да ги кажеме нашите проблеми бидејќи мислам дека и тие не знаат со што се соочуваме …“-револтирани вработените во јавните обвинителства

Вработените во јавните обвинителства во земјава од денеска стапуваат во штрајк

Вработените во јавните обвинителства во земјава од денеска стапуваат во штрајк

реклама Вработените во јавните обвинителства од денеска стапуваат во штрајк, соопшти генералниот секретар на Синдикатот на УПОЗ, Бојан Трипуноски, од пред Основното јавно обвинителство – Скопје. Барањата на вработените во обвинителствата се зголемување на платите за 78 отсто и враќање на додатоците на плата во висина од 35 отсто. Штрајкот ќе се одвива

Вработените во јавните обвинителства во земјава од денеска стапуваат во штрајк

Вработените во јавните обвинителства во земјава од денеска стапуваат во штрајк

Вработените во јавните обвинителства во земјава од денеска стапуваат во штрајк Вработените во јавните обвинителства од денеска стапуваат во штрајк, соопшти генералниот секретар на Синдикатот на УПОЗ, Бојан Трипуноски, од пред Основното јавно обвинителство – Скопје. Барањата на вработените во обвинителствата се зголемување на платите за 78 отсто и враќање

Штрајкуваат обвинителите – бараат зголемување на платите за 78 отсто

Штрајкуваат обвинителите – бараат зголемување на платите за 78 отсто

Од денеска на штрајк и вработените во јавните обвинителства. Бараат зголемување на платите за 78 отсто и враќање на додатоците на плата во висина од 35 отсто. За време на штрајкот кој ќе се одвива во сите 28 јавни обвинителства на територијата на државата и ќе трае се до исполнување на барањата обвинителите и вработените нема да работат, но ќе бидат

Вработените во јавните обвинителства штрајкуваат за поголеми плати и враќање на додатоците на плата

Вработените во јавните обвинителства штрајкуваат за поголеми плати и враќање на додатоците на плата

Вработените во јавните обвинителства штрајкуваат за поголеми плати и враќање на додатоците на плата К.И. Пред 4 минути Фото: Принтскрин, МИА Вработените во јавните обвинителства од денеска стапија во штрајк и побараа зголемување на платите за 78 отсто и враќање на додатоците на плата во висина од 35 отсто. Како што соопшти генералниот секретар на Синдикатот

Вработените во обвинителствата на штрајк, бараат зголемување на платите за 78%

Вработените во обвинителствата на штрајк, бараат зголемување на платите за 78%

23 Денеска почна штрајк на вработените во сите јавни обвинителства, кои бараат повисоки плати и додатоци на плата. Засега ќе работат само итни и недложни работи, а штрајкот ќе трае сè до исполнување на нивните барања. „За време на одржување на штрајкот вработените во јавните обвинителства нема да работат ниту ќе бидат на своите работни места. Штрајкот