притисни ентер »

Научници | “На вистински пат сме да ја расветлиме Алцхајмеровата болест”
Научници | “На вистински пат сме да ја расветлиме Алцхајмеровата болест”

Научници | “На вистински пат сме да ја расветлиме Алцхајмеровата болест”

Научници од Велика Британија и Белгија веруваат дека откриле како мозочните клетки умираат при Алцхајмерова болест . Ова е мистерија и извор на научна дебата со децении. Но, тимот ги поврзал абнормалните протеини кои се акумулираат во мозокот со „некроптоза“ , форма на клеточно самоубиство. Откритијата се опишани како „кул“ и „возбудливи“ бидејќи даваат