притисни ентер »

Учењето нов јазик го отежнува паметењето на претходно изучените странски јазици
Учењето нов јазик го отежнува паметењето на претходно изучените странски јазици

Учењето нов јазик го отежнува паметењето на претходно изучените странски јазици

Истражување спроведено во Холандија открива дека учењето нови зборови на странски јазик може да го попречи помнењето на зборовите од друг, претходно научен странски јазик. Истражувањето покажа дека холандските говорители што научиле шпански превод за англиски зборови имале проблем кога требало да се потсетат на англиските зборови подоцна. Повеќето