притисни ентер »

Гугучевска: Законот за референдум не е усогласен со Изборниот закон

Гугучевска: Законот за референдум не е усогласен со Изборниот закон

ДИК во моментов има само еден член кој остана по бранот на оставки и во моментов не може да ги презема дејствијата определени според Изборниот законик, но има стручна служба која функционира целиот изминат период, вели портпаролката на Комисијата Љупка Гугучевска. Пред референдумот за Договорот за името, се подготвува новиот состав на ДИК, стручните

Гугучевска: Законот за референдум не е усогласен со Изборниот закон

Гугучевска: Законот за референдум не е усогласен со Изборниот закон

ДИК во моментов има само еден член кој остана по бранот на оставки и во моментов не може да ги презема дејствијата определени според Изборниот законик, но има стручна служба која функционира целиот изминат период, вели портпаролката на Комисијата Љупка Гугучевска. Пред референдумот за Договорот за името, се подготвува новиот состав на ДИК, стручните