притисни ентер »

Дали е опасно тоа што роботите ги заменуваат луѓето?
Дали е опасно тоа што роботите ги заменуваат луѓето?

Дали е опасно тоа што роботите ги заменуваат луѓето?

Според еден од најпознатите американски весници, Њујорк Тајмс, се поголем број од печатените медиуми користат роботи наместо, вистински новинари. Роботите нема да бараат покачување на платата, нема да се жалат од многу работа, за разлика од новинарите. Се поголем број на вести од економијата се направени од страна на роботи-новинари. Овие роботи користат

Њујорк тајмс: Дали роботите ќе им го „земат лебот“ на новинарите

Њујорк тајмс: Дали роботите ќе им го „земат лебот“ на новинарите

Печатените медиуми кои се занимаваат со економски теми, пред се со финансии, го намалуваат бројот на новинари и се почесто ангажираат роботи, кои не бараат зголемување на платата, не се жалат на прекувремена работа и се многу побрзи од нивните „човечки колеги“ кога треба да соопштат пад или пораст на цените, пишува американскиот весник „Њујорк тајмс“

Њујорк тајмс: Дали роботите ќе им го „земат лебот“ на новинарите

Њујорк тајмс: Дали роботите ќе им го „земат лебот“ на новинарите

Печатените медиуми кои се занимаваат со економски теми, пред се со финансии, го намалуваат бројот на новинари и се почесто ангажираат роботи, кои не бараат зголемување на платата, не се жалат на прекувремена работа и се многу побрзи од нивните „човечки колеги“ кога треба да соопштат пад или пораст на цените, пишува американскиот весник „Њујорк тајмс“

Роботите може да им ја земат работата на новинарите

Роботите може да им ја земат работата на новинарите

Печатените медиуми кои се занимаваат со економски теми, пред се со финансии, го намалуваат бројот на новинари и се почесто ангажираат роботи, кои не бараат зголемување на платата, не се жалат на прекувремена работа и се многу побрзи од нивните „човечки колеги" кога треба да соопштат пад или пораст на цените, пишува американскиот весник „Њујорк тајмс"