притисни ентер »

Кипар ја доби првата жена претседател на Собрание
Кипар ја доби првата жена претседател на Собрание

Кипар ја доби првата жена претседател на Собрание

Кипарскиот парламент денеска ја избра првата жена претседател на собранието – 35-годишната Анита Деметриу, член на владејачката конзервативна партија Демократско собрание. Деметриу ја доби поддршката од Демократскиот фронт на центарот и ЕЛАМ, екстремно десничарската партија која речиси двојно го зголеми бројот на пратеници на парламентарните избори

Кипар ја доби првата жена претседател на Собрание

Кипар ја доби првата жена претседател на Собрание

Кипарскиот парламент денеска ја избра првата жена претседател на собранието – 35-годишната Анита Деметриу, член на владејачката конзервативна партија Демократско собрание. Деметриу ја доби поддршката од Демократскиот фронт на центарот и ЕЛАМ, екстремно десничарската партија која речиси двојно го зголеми бројот на пратеници на парламентарните избори

Кипар ја доби првата жена претседател на Собрание

Кипар ја доби првата жена претседател на Собрание

Кипарскиот парламент денеска ја избра првата жена претседател на собранието – 35-годишната Анита Деметриу, член на владејачката конзервативна партија Демократско собрание. Деметриу ја доби поддршката од Демократскиот фронт на центарот и ЕЛАМ, екстремно десничарската партија која речиси двојно го зголеми бројот на пратеници на парламентарните избори

Кипар ја доби првата жена претседател на Собрание

Кипар ја доби првата жена претседател на Собрание

Кипарскиот парламент денеска ја избра првата жена претседател на собранието – 35-годишната Анита Деметриу, член на владејачката конзервативна партија Демократско собрание. Деметриу ја доби поддршката од Демократскиот фронт на центарот и ЕЛАМ, екстремно десничарската партија која речиси двојно го зголеми бројот на пратеници на парламентарните избори

За првпат во историјата, една жена е на чело на Кипарскиот парламент

За првпат во историјата, една жена е на чело на Кипарскиот парламент

Кипарскиот Парламент денеска ја доби првата жена претседател, откако пратениците, при второто гласање, со 25 гласа „за“ ја избраа 35-годишната Анита Димитриу. Димитриу е членка на централно десничарската партија ДИСИ, која победи на парламентарните избори пред десет дена, и партијата чиј лидер беше и актуелниот претседател на Кипар Никос Анастасиадис

Кипар ја доби првата жена претседател на Собрание

Кипар ја доби првата жена претседател на Собрание

Кипарскиот парламент денеска ја избра првата жена претседател на собранието – 35-годишната Анита Деметриу, член на владејачката конзервативна партија Демократско собрание. Деметриу ја доби поддршката од Демократскиот фронт на центарот и ЕЛАМ, екстремно десничарската партија која речиси двојно го зголеми бројот на пратеници на парламентарните избори

За првпат во историјата, една жена е на чело на Кипарскиот парламент

За првпат во историјата, една жена е на чело на Кипарскиот парламент

Кипарскиот Парламент денеска ја доби првата жена претседател, откако пратениците, при второто гласање, со 25 гласа „за“ ја избраа 35-годишната Анита Димитриу. Димитриу е членка на централно десничарската партија ДИСИ, која победи на парламентарните избори пред десет дена, и партијата чиј лидер беше и актуелниот претседател на Кипар Никос Анастасиадис

Кипар ја доби првата жена претседател на Собрание

Кипар ја доби првата жена претседател на Собрание

Кипарскиот парламент денеска ја избра првата жена претседател на собранието – 35-годишната Анита Деметриу, член на владејачката конзервативна партија Демократско собрание. Деметриу ја доби поддршката од Демократскиот фронт на центарот и ЕЛАМ, екстремно десничарската партија која речиси двојно го зголеми бројот на пратеници на парламентарните избори

Кипар доби прва жена претседател на Парламентот

Кипар доби прва жена претседател на Парламентот

Кипарскиот Парламент денеска ја доби првата жена претседател, откако пратениците, при второто гласање, со 25 гласа „за” ја избраа 35-годишната Анита Димитриу, јави дописничката на МИА од Атина. Димитриу е членка на централно десничарската партија ДИСИ, која победи на парламентарните избори пред десет дена, и партијата чиј лидер беше и актуелниот претседател